سیاسی/ بین الملل مرگ امیر کویت در سن ۹۱سالگی می‌تواند بر تحولات داخلی این کشور نفت‌خیز اثر بگذارد. تحولاتی که بی‌ارتباط با معادلات جدید منطقه نخواهد بود. صباح احمد جابر صباح زاده ۱۶ ژوئن ۱۹۲۹ بود که ساعاتی پیش در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ از دنیا رفت. او امیر کویت بود و در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۶ […]

سیاسی/ بین الملل 5f734899a633d_2020-09-29_18-15 مرگ امیر کویت در سن ۹۱سالگی می‌تواند بر تحولات داخلی این کشور نفت‌خیز اثر بگذارد. تحولاتی که بی‌ارتباط با معادلات جدید منطقه نخواهد بود.

صباح احمد جابر صباح زاده ۱۶ ژوئن ۱۹۲۹ بود که ساعاتی پیش در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ از دنیا رفت. او امیر کویت بود و در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۶ در کویت به قدرت رسید و ۱۴سال بر کشوری نفت‌خیز حکومت کرد. البته قدمت حکمرانی خاندان آل‌صباح فراتر از اینهاست و آنها از سال‌های ۱۷۵۰ میلادی بر کویت حکمرانی می‌کنند.

روابط کویت با کشورهای غربی حسنه است و شاید برای همین، امیر این کشور در بیمارستانی در آمریکا فوت کرد. اما این گرمی روابط باعث نشد تا کویت تحت فشار ترامپ مانند امارات و بحرین به صف متحدان اسراییل در منطقه بپیوندد.

صباح در دوران حیاتش هرچند در مواضع ضدایرانی همراه دیگر اعراب بود اما تلاش داشت گاهی خود را به تهران نزدیک کرده و حتی در جایگاه میانجی بنشیند.

امیر فقید کویت ثروتمند بود. در گزارش سال ۲۰۱۰ روزنامه ایندیپندنت، او از ثروتمندترین سران کشورهای جهان بود و در رتبهٔ ۱۴ قرار گرفت.

صباح، برخلاف همتایانش در کشورهای عربی منطقه، ماهیانه حقوق دریافت می‌کرد. از سال ۲۰۰۶ که او امیر کویت شد، حقوقش از ۲۵ میلیون دلار در سال به ۱۸۸ میلیون دلار افزایش یافت.

حکومت در کویت دموکراتیک نیست، هرچند این کشور از معدود کشورهایی است که پارلمان با حداقل مشارکت سیاسی منتقدان دارد.

بر اساس قانون اساسی کویت، هرگونه تعرض و توهین به امیر این کشور یا انتقاد از آن یک جرم ضد امنیت ملی به‌شمار می‌رود و مجازات آن حداکثر ۵ سال زندان است. از این‌رو، شمار زیادی از مخالفان کویتی به زندان محکوم شدند، از جمله مسلم البراک، رهبر مخالفان دولت و نماینده پیشین پارلمان کویت که به ۵ سال زندان محکوم شد و عبدالعزیز المطیری، تبعه عربستان سعودی که به جرم اهانت به امیر کویت به ۵ سال زندان محکوم شد.

شیخ جابر الاحمد الصباح، به مناسبت ماه رمضان طی دستوری تعدادی از کسانی را که به اتهام توهین به شخص امیر این کشور زندانی شده بودند، مورد عفو قرار داد.

اکنون در پی درگذشت امیر کویت، احتمال دارد برخی تنش‌های سیاسی که سال پیش در پی مشکلات اقتصادی شکل گرفته بود، شدت گیرد.

کویت از بحران کهن‌سالی حکومت‌کنندگان رنج می‌برد و ولیعهدی که به جای صباح امیر این کشور خواهد شد، ۸۳سال سن دارد.

پیش‌بینی می‌شود در پی مرگ امیر کویت، سلسله اصلاحات سیاسی در این کشور رقم بخورد.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری