سیاسی/ سیاست داخلی استاد دانشگاه و حوزه و فعال سیاسی بر این عقیده است که شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اروپا دردی از مردم دوا نمی‌کند و مسئولان به جای شعار دادن اگر به فکر منافع ملی بودند اکنون چنین وضعیتی نداشتیم. طرح مجلس موسوم به رفع تحریم‌ها، بار دیگر دو دستگی در […]

سیاسی/ سیاست داخلی 5fcb5f91476a5_2020-12-05_13-53 استاد دانشگاه و حوزه و فعال سیاسی بر این عقیده است که شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اروپا دردی از مردم دوا نمی‌کند و مسئولان به جای شعار دادن اگر به فکر منافع ملی بودند اکنون چنین وضعیتی نداشتیم.

طرح مجلس موسوم به رفع تحریم‌ها، بار دیگر دو دستگی در جامعه بر سر برجام را برجسته کرد. طی یک هفته اخیر مخالفان و موافقان این طرح طرف مقابل را به زیرپاگذاشتن منافع ملی متهم کردند؛ دولت و حامیان آن انتخابات ۱۴۰۰ را دلیل این مصوبه دانستند و در مقابل مجلس می‌گوید که به دنبال مذاکره عزت‌مندانه با غرب است. روسای قوه مقننه و مجریه نیز از این قاعده مستثنا نبودند.

دعوا‌های سیاسی و جناحی در حالی بالا گرفته است که در مدت زمان باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، بحران مشارکت همچنان به قوت خود باقی است. یک فعال سیاسی معتقد است در یک سال اخیر اتفاقاتی در کشور رخ داده که اعتماد مردم به حاکمیت کاهش پیدا کرده است. وی می‌گوید نمایندگانی که با وعده بهبود وضعیت مردم روی کار آمدند استارت خروج از برجام را زده‌اند و این رویه به هیچ عنوان به نفع مردم و کشور نیست و فقط به نفع اسرائیل و برخی از کشور‌های منطقه است.

حجت السلام محمد تقی فاضلی میبدی عضو مجمع محققین گفت: در یک سال اخیر اتفاق‌هایی در کشور رخ داد که باعث شد تا اعتماد مردم به حاکمیت بسیار کم شود. در مسئله کرونا حاکمیت می‌توانست جدیت و مدیریت بهتری داشته باشد، اما متاسفانه این کار صورت نگرفت و باعث از دست رفتن اعتماد مردم به دولت و حاکمیت شد. در کشور‌های دیگر اقتصاد سالم است و آنقدر که این ویروس در کشور ما بحران ایجاد کرد در آن کشور‌ها اینگونه نبود. پدیده دوم انتخابات مجلس و حضور کم مردم در انتخابات بود. نمایندگان وعده‌های بسیار زیادی داند و گفتند که به فکر معیشت مردم هستند، اما زمانی که وارد مجلس شدند صرفا به فکر منافع جناحی خودشان بودند و مدام به دولت، برجام و کشور‌های دیگر حمله کردند و قدمی در راستای حل مشکلات مردم برنداشتند. نتیجه انتخابات مجلس هم امیدوار کننده نبود.

رفتار‌های مجلس شبیه به رفتار‌های دولت احمدی نژاد است
وی ادامه داد: نمایندگانی که با وعده بهبود وضعیت مردم روی کار آمدند استارت خروج از برجام را زده‌اند و معقتدم این رویه به هیچ عنوان به نفع مردم و کشور نیست و فقط به نفع اسرائیل و برخی از کشور‌های منطقه است. همه این موارد دست به دست هم داده است و اگر این رویه ادامه دار باشد معتقدم انتخابات ۱۴۰۰ از لحاظ میزان مشارکت به هیچ عنوان انتخابات خوبی نخواهد بود و اگر دولت آینده به دست افراطی‌ها بیافتد هم مشکلات بیشتر خواهد شد. این مجلس رفتار‌هایی انجام می‌دهد مانند رفتار‌های دوره احمدی نژاد، رفتار‌هایی که پدر مملکت را درآورد و اقتصاد کشور را نابود کردند. این قوه مقننه همان قوه مقننه دوران اول احمدی‌نژاد است. ما ۴۰ سال است که مرگ بر آمریکا و مرگ بر اروپا سر می‌دهیم، هیچ یک از این شعار‌ها مشکلات کشور را حل نکرده است.

وی افزود: رئیس مجلس باید عاقلانه رفتار کند. ثبات و پایداری کشور به نیروی نظامی و موشکی نیست، پایداری و ثبات کشور به اعتماد مردم به حاکمیت است و اگر ما این اعتماد را نداشته باشیم، هزاران هزار موشک هم اگر داشته باشیم مشکل ما را حل نخواهد کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه رئیس جمهور آینده نباید با رای حداقلی روی کار بیاید، گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند و رئیس جمهور با حداقل رای انتخاب شود، هم برای نظام بد است و هم برای کشور! در این شرایط اعتبار ما زیر سوال می‌رود و کشور‌ها آنطور که باید و شاید با ما ارتباط نخواهند گرفت، زیرا می‌گویند پس مردم شما کجا هستند؟ اگر با همین دست فرمون ادامه دهیم با مسیر خطرناکی خواهیم رفت.

مخالفان روحانی و ظریف به فکر منافع شخصی خودشان هستند
فاضلی میبدی ادامه داد: اینکه اصولگرایان رسیدن به مذاکره و توافق را در دولت خودشان مناسب بدانند و برای سایر دولت‌ها نامناسب، یک تفکر سمی و جناحی است. بالاخره مذاکره با آمریکا در زمان احمدی نژاد شروع شد، اما همین که دولت روحانی این کار را ادامه داد، اصولگرایان رفتار‌های نامناسبی از خود نشان دادند و صدایشان بلند شد. من معتقدم افرادی که برای دولت و ظریف شاخ و شانه می‌کشند به هیچ عنوان دلشان برای مردم و منافع ملی نسوخته است و فقط به فکر منافع شخصی و حزبی خودشان هستند. هر فرد بالغی می‌داند که اگر برجام در مسیر خود ادامه پیدا می‌کرد کشور را نجات می‌داد. اقتصاد ما ضعیف است و باید برای درمان آن فکری کرد. نماینده‌ای که حقوق‌های میلیونی می‌گیرند، امکانات و ماشین در اختیار دارند از کجا درد مردم را متوجه می‌شوند؟ در این شرایط می‌خواهند از برجام هم خارج شوند. این افراد به هیچ عنوان به فکر مردم نبوده و نیستند.

میبدی با بیان اینکه دعوا بر سر این است که مسئولین معتقدند مذاکره، توافق و بهبود اوضاع باید در زمان مسئولیت آن‌ها رخ دهد، تصریح کرد: اگر در این ۴۰ سال به جای شعار دادن، به فکر منافع و مصالح ملی بودیم وضعیتمان این نبود. متاسفانه در این سال‌ها الفبای اخلاق را در سیاست پیاده نکردیم.

شورای نگهبان رد صلاحیت کند اصلاح طلبان نمی‌آیند
وی با اشاره به رویه شورای نگهبان در انتخابات و احتمال رد صلاحیت‌ها، گفت: اگر شورای نگهبان بخواهد این روند رد صلاحیت‌ها را ادامه دهد، برخی از اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

.
.
منبع : خبرفوری