باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نیلی احمدآبادی گفت: هم اکنون دانشگاههای دولتی به علت تقاضا با مشکل مواجه شده اند. چهارمین جلسه هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم استان تهران، (هجدهم شهریور) با حضور رئیس دانشگاه تهران و اعضای هیئت و با بررسی دستور جلسه ارائه گزارش بازدید و ارزیابی از دانشگاه غیردولتی- غیرانتفاعی […]
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نیلی احمدآبادی گفت: هم اکنون دانشگاههای دولتی به علت تقاضا با مشکل مواجه شده اند.
چهارمین جلسه هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم استان تهران، (هجدهم شهریور) با حضور رئیس دانشگاه تهران و اعضای هیئت و با بررسی دستور جلسه ارائه گزارش بازدید و ارزیابی از دانشگاه غیردولتی- غیرانتفاعی خاتم، ارائه گزارش بازدید و ارزیابی از مرکز مطالعات همکاری علمی و بینالمللی و گزارش امور جاری دبیرخانه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان تهران برگزار شد.
نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تبیین فعالیتهای دانشگاهها و مراکز غیرانتفاعی گفت: برخی از مسائل و مشکلات به اقتصاد آموزش عالی و شرایطی که در کشور پیش آمده بازمیگردد. در حال حاضر حتی دانشگاههای دولتی هم به دلیل تقاضا با مشکل مواجه هستند. صندلیهای خالی در بسیاری از دانشگاههای بزرگ کشور وجود دارد. مراکزی که به بودجه دولت وصل هستند شاید بتوانند بسیاری از امور خود را آسانتر انجام دهند، اما یک دانشگاهی که باید بر اساس اقتصاد خود شرایط را مدیریت کند با مشکلات بیشتری میتواند روبهرو شود.
وی افزود: سیاست کشور کاهش هزینههای دولت و افزایش مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش عالی است که ما در رویکردها و تصمیمگیریها باید به این مسئله توجه کنیم، یعنی اگر بخواهیم نگاه حمایتی به مراکز غیرانتفاعی نداشته باشیم و بر اساس شاخصهای آموزش عالی در دانشگاههای دولتی بسنجیم، تعدادی از این مؤسسات غیرانتفاعی باید تعطیل شوند، بسیاری از ظرفیتهای دانشگاه آزاد کاهش پیدا کند، حتی در دانشگاههای دولتی هم برخی از فعالیتها باید متوقف شود. بهطور مثال در خصوص نسبت هیئت علمی به دانشجو فقط چند دانشگاه در کشور هستند که این موضوع در آنها رعایت شده است، اینکه به سمت اتخاذ این رویکردها و رعایت نسبتها برویم تصمیم کاملاً درستی است، اما باید تا جایی که امکان دارد نگاه حمایتی نیز داشته باشیم.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه پروندههای مطروحه دانشگاههای غیرانتفاعی به لحاظ مالی بسیار ضعیف و وابسته به شهریه است، خاطرنشان کرد: اینکه چند عضو هیئت علمی بدون پشتوانه مالی دانشگاهی راهاندازی میکنند تا با اتکا به شهریه آن را اداره کنند، تصمیم درستی نیست. در دنیا بسیاری از مراکز خصوصی معروف، وابسته به یک بنیاد هستند، یعنی بر اساس شهریه اداره نمیشوند. من این نکته را به فال نیک میگیرم که در کشور یک بخش خصوصی در آموزش عالی سرمایهگذاری میکند که اگر توسعه پیدا کند و بخشهای دیگر اقتصادی نیز بتوانند در آموزش عالی سرمایهگذاری کنند به نفع آموزش کشور خواهد بود. ممکن است بهطور مثال ما در دانشگاه تهران فکر کنیم که رقیب ایجاد شده است، اما من معتقدم زمانی میتوانیم رشد کنیم که رقبای ما هم رشد کنند.
در این جلسه محمدعلی شاهحسینی، دبیر هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان تهران، به ارائه گزارشی درباره امور جاری دبیرخانه پرداخت و گفت: تهیه و تنظیم ساختار تشکیلاتی هیئت نظارت استانی و پیگیری منجر به تصویب آن در هیئت امنای دانشگاه تهران، انجام مطالعات و اقدامهای اولیه جهت تدوین برنامه راهبردی، بررسی مستمر وضعیت آموزشهای مجازی در دوره پاندمی کرونا، ایجاد شبکه ارتباطی مسئولان سامانه HES در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی، برای تعاملات کاری و نیز ارائه آموزشهای مستمر و بررسی شکایات دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پیگیری حل مسائل آنان ازجمله اقدامهای این دبیرخانه است.
وی همچنین بررسی مدارک و اطلاعات اعضای هیئت علمی ۲۳ دانشگاه و مؤسسه غیردولتی-غیرانتفاعی، ۲۱ واحد دانشگاه پیام نور، ۱۲ دانشگاه دولتی، ۸ واحد دانشگاه فنی و حرفهای، ۹ واحد دانشگاه فرهنگیان، ۲۳ مؤسسه پژوهشی در سامانه آموزش عالی (HES) و اعلام به دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و پیگیری رفع نواقص و تأیید و ارسال نهایی به مرکز نظارت وزارت عتف (در حدود ۱۲ هزار مورد پرونده اعضای هیئت علمی) را از دیگر فعالیتهای دبیرخانه هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان تهران برشمرد.
شاهحسینی با اشاره به بازدیدهای میدانی صورت گرفته از دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و مراکز پژوهشی افزود: در این راستا بازدیدهایی از مؤسسه معماری و هنر پارس، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزشی، مؤسسه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، دانشگاه اهل بیت، مؤسسه آموزش عالی ارشاد دماوند، دانشگاه خاتم، مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هنر معماری، مؤسسه آموزش آزاد نسل سوم و مؤسسه آموزش آزاد معمار انجام شده است.
دبیر هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان، همچنین ارسال گزارش ارزیابی دانشگاهها و مؤسسات به مرکز نظارت عتف، پس از طرح و انجام اصلاحات در سومین جلسه هیئت عالی نظارت استان، شامل سه واحد پیام نور، دو واحد فرهنگیان، مؤسسه آموزش عالی آل طه، دانشگاه خاتم، دانشکده غیرانتفاعی رفاه و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران را از اقدامهای دبیرخانه توصیف کرد.
در ادامه، بر اساس دستور جلسه گزارشهای بازدید و ارزیابی از دانشگاه غیردولتی- غیرانتفاعی خاتم و بازدید و ارزیابی از مرکز مطالعات همکاری علمی و بینالمللی ارائه شد که اعضای هیئت، ضمن تشکر و قدردانی از تلاشهای دبیرخانه هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف استان تهران در خصوص تهیه گزارشهای جامع، به بررسی و تبادلنظر زمینههای مختلف مطروحه در مباحث ارائه شده پرداختند که در نهایت مقرر شد، بعد از اعمال اصلاحات مطابق پیشنهادهای ارائه شده در جلسه، گزارش نهایی تهیه و به مرکز نظارت و ارزیابی وزارت عتف ارسال شود.
۲۳۵۲۳۷
Thursday, 16 January , 2025