یک فعال اقتصادی در حوزه انرژی گفت: دولتها در ایران هیچ گاه به دنبال ایجاد اقتصاد مبتنی بر عرضه و تقاضا و ایجاد ثروت نبودهاند . به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمیدرضا صالحی ، در کلاب هاوس خبرانلاین با موضوع آیا دولت رییسی یارانه ۴۵هزار و ۵۰۰ تومانی را زیاد میکند؟ افزود: ایران رتبه اول پرداخت […]
یک فعال اقتصادی در حوزه انرژی گفت: دولتها در ایران هیچ گاه به دنبال ایجاد اقتصاد مبتنی بر عرضه و تقاضا و ایجاد ثروت نبودهاند .
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمیدرضا صالحی ، در کلاب هاوس خبرانلاین با موضوع آیا دولت رییسی یارانه ۴۵هزار و ۵۰۰ تومانی را زیاد میکند؟ افزود: ایران رتبه اول پرداخت یارانه انرژی در جهان را داراست و سالانه نزدیک به ۶ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می شود.
وی گفت: از زمان شکل گیری دولت مدرن در ایران ما با این مشکل مواجه بودهایم ؛ اینکه دولتها نفت می فروختند و در بودجه می گذاشتند و از سوی دیگر نرخها را پایین نگاه میداشتند تا صنایع و مردم از یارانه بهره ببرند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: طبیعی است این وضعیت قابل دوام نیست، تا زمانی که امکان داشت، دولتها قیمت دلار را پایین نگه میداشتند و در نتیجه خرید مردم بیشتر بود اما طبیعی است تغییر شرایط و تحریم سبب تغییر وضعیت می شود.
وی با اشاره به تجربه دولت هستم گفت: در این دولت وقتی قیمت ها واقعی و ارز تک نرخی شد، در کنار اشتغال ۶۵۰ هزار نفری تورم تک نرخی شد و نرخ ارز تثبیت گردید اما در دولت نهم و دهم با افزایش درآمد نفتی، پولهای نفتی به اقتصاد پمپاژ شد و سیاستهای غلطی پیگیری گردید.
وی با انتقاد از نرخ پایین مشارکت اقتصادی در ایران گفت: در شرایطی که بخش بزرگی از جمعیت ایران یارانه بگیر هستند، از هر ۱۰۰ ایرانی، ۳۷ نفر در اقتصاد مشارکت دارند. وقتی شما نفت و انرژی را ارزان می دهید اجازه رقابت پذیری در اقتصاد را صادر نمیکنید و در نتیجه شکاف طبقاتی بین فقیر و غنی افزایش مییابد.
۲۲۳۲۲۳
Sunday, 24 November , 2024