این روزها مصرف بنزین خودروها برای شهرنشینان به چالش بزرگی تبدیل شده است، به طوری‌که معطلی چند ساعته در ترافیک،‌ باعث تلف شدن بنزین و افزایش هزینه‌ها می‌شود. برهمین اساس یکی از فاکتورهای مهم در خرید خودرو کارکرده، مصرف سوخت است. با نگاهی به لیست خرید خودرو باما با انواع خودروهای ۳ سیلندر مواجه می‌شوید، […]

نگاهی به خودروهای 3 سیلندر بازار

این روزها مصرف بنزین خودروها برای شهرنشینان به چالش بزرگی تبدیل شده است، به طوری‌که معطلی چند ساعته در ترافیک،‌ باعث تلف شدن بنزین و افزایش هزینه‌ها می‌شود.

برهمین اساس یکی از فاکتورهای مهم در خرید خودرو کارکرده، مصرف سوخت است. با نگاهی به لیست خرید خودرو باما با انواع خودروهای ۳ سیلندر مواجه می‌شوید، که برحسب بودجه می‌توایند آن‌ها را خریداری کنید. این دسته از خودروها به خاطر مصرف سوخت پایین به نوعی دوست جیب شما محسوب می‌شوند. همچنین از آنجایی که عمدتا ساخت برندهای معتبر هستند، کیفیت ساخت بالا و عملکرد خوبی دارند.

  1. ب‌ام‌و i8

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر توربوشارژ با موتورالکتریکی
  • قدرت: ۳۵۷ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۲٫۱ لیتر در صد کیلومتر

با نگاهی به اخبار روز خودرو، آی ۸ را می‌توان از نظر طراحی و تکنولوژی پرچمدار خودروهای ب‌ام‌و دانست. در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شرایطی پدید آمد که تعداد قابل توجهی ب‌ام‌و i8 به شکل غیرشرکتی و از طریق واردکنندگان متفرقه به ایران وارد شدند و پس از چند ماه کشمکش مجوز شماره‌گذاری دریافت کردند. خودروهای مذکور در نهایت با حواشی زیاد و قیمتی نجومی در بازار عرضه شدند، اما رفته‌رفته از جذابیت این مدل کاسته شد، افت قیمت زیاد به دلیل نبود خدمات پس از فروش یکی از مسائلی است که برای خودروی پیشرفته ب‌ام‌و در ایران مسئله‌ساز شد و از این رو در سال ۲۰۱۷ دیگر هیچ نمونه از i8 به کشورمان راه نیافت.

۲٫ ب‌ام‌و ۲۱۸iاکتیوتورر

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر توربوشارژ ۱٫۵ لیتری
  • قدرت: ۱۳۶ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۵٫۳ لیتر در صد کیلومتر

علیرغم شکست سری سه GT در بازار ایران، در سال ۲۰۱۷ شاهد عرضه محدود مدل MPV برمبنای سری ۲ بودیم. مدلی که با پسوند اکتیور شناخته می‌شود و در ضعیف‌ترین مدل بنزینی قابل عرضه در قالب تیپ ۲۱۸i به بازار ایران راه یافته است و از این نظر نیز جذابیت چندانی برای خانواده‌های طالب هیجان ندارد. از این رو می‌توان گفت که سری ۲ اکتیو توور به عنوان یک خودرو چند منظوره گران‌قیمت و تقریبا لوکس نمی‌تواند در زمینه رفع نیاز مشتریان ایرانی چندان موفق عمل کند و در زمره خودروهای ناموفق وارد شده به کشورمان قرار دارد.

نگاهی به خودروهای 3 سیلندر بازار

۳٫ مینی کوپر

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر توربوشارژ ۱٫۵ لیتری
  • قدرت: ۱۳۶ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۴٫۸ لیتر در صد کیلومتر

از هر شخصی بپرسید یک هاچ‌بک اروپایی نام ببر، نخستین گزینه‌ای که به ذهنش می‌رسد مینی است؛ خودرویی که قدمت آن به ۱۹۵۹ میلادی برمی‌گردد. نسل سوم مینی در ۲۰۱۴ شکل گرفت؛ نسلی که بسیاری از کمبودهای گذشته مینی دیگر در آن دیده نمی‌شد. مینی کوپر در ابتدا با مدل‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ توسط برخی واردکننده‌های متفرقه به ایران آمد سپس در سال ۲۰۱۸ شاهد حضور نسخه‌های شرکتی آن بودیم. پیشرانه قدرتمند، کیفیت ساخت بالا، سواری نرم و تجهیزات کابین این آلمانی مثال‌زدنی است.، اما شرایط عرضه‌اش در ایران خوب پیش نرفت.

۴٫ دی‌اس ۳

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر توربوشارژ ۱٫۲ لیتری
  • قدرت: ۱۰۹ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۴٫۶ لیتر در صد کیلومتر

تنها مدلی از محصولات DS که از نظر ساختار فنی متفاوت با سایرین شکل گرفته، DS3 است که به عنوان یک هاچ بک لوکس و خودرو شهری خانواده‌های مرفه در زمستان ۹۵ به بازار خودرو کشورمان معرفی شد. با این وجود در بازاری که عموم مشتریان به خودروهای کراس‌اور و سدان‌های خانوادگی تمایل نشان می‌دهند، میزان استقبال از هاچ بک سه دری با قیمتی بالا چشمگیر نیست. در این سگمنت پیشتر خودروهای جالبی نظیر فیات ۵۰۰ یا آلفارومئو میتو نیز در بازار ایران با شکست مواجه شدند.

نگاهی به خودروهای 3 سیلندر بازار

۵٫ میتسوبیشی میراژ

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر ۱٫۵ لیتری
  • قدرت: ۷۹ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۴٫۶ لیتر در صد کیلومتر

خودروسازان ژاپنی در زمینه تولید محصولات اقتصادی و بادوام سرآمد هستند و مدل میراژ در بین خودروهای ساخت میتسوبیشی نقش ارزان‌ترین و اقتصادی‌ترین محصول را بازی می‌کند. سال ۲۰۱۵ این مدل برای نخستین بار در بازار کشورمان عرضه شد و البته به دلیل ظاهر نه چندان جذاب، مشخصات نسبتا ضعیف فنی و آپشن‌های رفاهی اندک، با استقبال چندانی مواجه نشد. اندکی بعد از اوایل سال ۲۰۱۷ (زمستان ۹۵) مدل فیس‌لیفت میراژ با طراحی ظاهری متفاوت و جذاب‌تر، آپشن‌های رفاهی بیشتر و اصلاح اندک مشخصات فنی به ایران رسید و مورد توجه نسبی مشتریان قرار گرفت. هرچند در مجموع می‌توان گفت که خرید هاچ بک ریزنقش وارداتی با چنین قیمتی از دید بسیاری افراد منطقی به نظر نمی‌رسد.

۶٫ ام‌وی‌ام ۱۱۰S

  • مشخصات پیشرانه: ۳ سیلندر ۱ لیتری
  • قدرت: ۶۸ اسب‌بخار
  • مصرف سوخت ترکیبی: ۴٫۲ لیتر در صد کیلومتر

نام مدل ۱۱۰ مدیران‌خودرو که محصولات خود را با برندهای MVM و چری در بازار ایران عرضه می‌کند، وقتی به سر زبان‌ها افتاد که پس از توقف عرضه دوو ماتیز توسط کرمان‌موتور، مشابه چینی آن تحت عنوان ام‌وی‌ام ۱۱۰ وارد بازار شد، این مدل در حدود ۱۰ سال روی خط تولید قرار داشت تا زمانی که در تابستان سال ۹۴، مدیران‌خودرو نسل دوم MVM 110 را با پسوند S در ایران معرفی کرد، خودرویی که علی‌رغم بروزرسانی گسترده فنی و بهبود مشخصات ایمنی، همچنان از پیشرانه ۳ سیلندر خطی به حجم یک لیتر نیرو می‌گیرد و رقیب نسبتا گران‌قیمتی برای پراید به‌عنوان یک خودرو شهری تلقی می‌شود، با این وجود قیمت‌گذاری ۱۱۰ در نهایت به شکلی انجام شد که این مدل عملا در رده قیمتی خودروهایی نظیر خانواده پژو ۴۰۵، سمند و ۲۰۶ قرار گرفت و همین مسئله بر بازار فروش نسل دوم ۱۱۰ در کشورمان تاثیر منفی محسوسی گذاشت.