رئیس دیوان عالی کشور درباره تعیین مجازات و توجه به آثار و تبعات مجازات بر برخی افراد، گفت: افراد با یکدیگر متفاوت هستند و همه را به یک مورد نمیتوان مجازات کرد، گاهی با یک مجازات زندگی فرد متلاشی میشود بنابراین باید تا جای ممکن از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین […]
رئیس دیوان عالی کشور درباره تعیین مجازات و توجه به آثار و تبعات مجازات بر برخی افراد، گفت: افراد با یکدیگر متفاوت هستند و همه را به یک مورد نمیتوان مجازات کرد، گاهی با یک مجازات زندگی فرد متلاشی میشود بنابراین باید تا جای ممکن از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در جلسه تبیین و ارزیابی نتایج حاصل از بازرسیهای رئیس دیوان عالی کشور در دادگستری استان تهران افزود: قضات دیوان عالی کشور به مدت یک هفته در شهرهای مختلف استان تهران حضور یافتند و بر احکام دادگاهها نظارت کردند که چکیده آن مکتوب شده است.
وی اجرای عدالت و قسط را ضامن بقای نظام دانست و اظهارداشت: هرچه عدالت بهتر باشد قدرت آن نظام بیشتر خواهد بود در این میان وظیفه ما نیز اجرای قسط است بنابراین هر شرایطی باید قائم به اجرای عدالت شود.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به ضرورت فهرست بندی پروندههای حجیم یادآور شد: پروندههای مهم از جمله پروندههای مفاسد اقتصادی، مساله دار و ملی که حجم زیادی دارد باید فهرست بندی شود تا قضات دیوان عالی بتوانند با سهولت به منابع و اطلاعات مدنظر خود، دست یابند.
مرتضوی مقدم با تاکید بر اینکه ماهانه در دیوان عالی حدود ۲ هزار پرونده اختلاف در صلاحیت داریم، افزود: چرا پروندهها مدام باید در گردش باشد، این اقدام احقاق حق را به تاخیر میاندازد بنابراین درخواست دارم همکاران دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی ادامه داد: از سویی دیگر گاهی گزارش گردش کار پروندههای مهم مفصل است و باید تلاش شود تا گزارشها تکراری نباشد زیرا برخی گزارشها خسته کننده است در حالی که میتوان چکیده پرونده را به صورت جامع و خلاصه در پرونده منعکس کرد.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه باید در نگارش آراء دقت کافی شود، افزود: باید رأی صادره از نظر انشا و املا و استفاده از واژههای حقوقی درست مورد توجه قرار گیرد ضمن آنکه هرچه نگارش زیباتر باشد به رأی هم جلوه بهتری میدهد.
مرتضوی مقدم درباره تعیین مجازات و توجه به آثار و تبعات مجازات بر برخی افراد، گفت: بعضی از دوستان به درستی پایبند قانون بوده و دقیق مُرّ قانون را اجرا میکنند این درحالی است که افراد با یکدیگر متفاوت هستند و همه را به یک مورد نمیتوان مجازات کرد، گاهی با یک مجازات زندگی فرد متلاشی میشود بنابراین باید تاجای ممکن از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد.
وی با بیان اینکه باید در احقاق حق جسارت داشته باشید گفت: نباید هیچ چیزی مانع از احقاق حق باشد و با جسارت نسبت به احقاق حقوق عمل کنند.
رئیس دیوان عالی کشور یادآور شد: باید اوقات مردم را محترم بشمارید و کرامت و عزت مردم را حفظ کنید نباید کاری کنید که مردم برای گرفتن حق خود مجبور به پیدا کردن واسطه شوند.
مرتضوی مقدم با اشاره به اینکه نباید به حقوق مردم بیتفاوت بود، تصریح کرد: اگر روی برخی پروندهها دقت نظری بیشتری برای کشف حقیقت صورت گیرد، این حجم از فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: برخی آرای اشتباه سبب میشود فرد به دنبال وکیل باشد در حالی که باید کاری کنیم مردم بدون دغدغه به دادگستری بیایند و به دنبال احقاق حق خود باشد.
در این نشست علی القاصیمهر رئیس کل دادگستری استان تهران، دیوان عالی کشور را از مراجع عالیه بر محاکم و دادگاهها دانست و گفت: در دوره حجتالاسلاموالمسلمین مرتضوی مقدم، این نظارتها نهادینه شد و در دو سال اخیر نظارتها جنبه میدانی و کاربردی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: رصد استانها صرف حضور قضات دیوان عالی کشور در بین قضات استانها و دادگاهها، دارای پیام ارزشمند نهادینه شدن نظارتها و آموزشهای علمی برای قضات در سراسر کشور است.
القاصیمهر با بیان اینکه نتیجه بازرسیها میتواند ما را در انجام امور و برنامهریزیها کمک کند، تصریح کرد: بدون شک نتیجه بازرسیها حاصل تجربیات گرانقدر دوستان بوده و ممکن است مشکلات موجود در روند رسیدگیها و نکات مغفول مانده در بدنه دادگستری و دادگاهها مشخص شود و ما را تا اجرای دقیق قانون و عدالت کمک کند.
۴۷۲۳۱
Monday, 25 November , 2024