جوان آنلاین نوشت: نخستین جلسه دادگاه سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» دیروز برگزار شد. این گروهک سابقه ۱۶ سال ترور و بمب‌گذاری دارد که مشهورترین آن‌ها هدف قراردادن مراسم رژه نیروهای مسلح اهواز در ۳۱ شهریور سال ۹۷ بود. این گروهک با حمایت عربستان یک شبکه تلویزیونی در اروپا داشت که آموزش رسمی فعالیت با […]

محاکمه تروریست مهاجم به مراسم رژه نیروهای مسلح اهواز سال ۹۷/ گروهک تروریستی «حرکه النضال» چه کرد؟

جوان آنلاین نوشت: نخستین جلسه دادگاه سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» دیروز برگزار شد. این گروهک سابقه ۱۶ سال ترور و بمب‌گذاری دارد که مشهورترین آن‌ها هدف قراردادن مراسم رژه نیروهای مسلح اهواز در ۳۱ شهریور سال ۹۷ بود. این گروهک با حمایت عربستان یک شبکه تلویزیونی در اروپا داشت که آموزش رسمی فعالیت با اسلحه علیه جمهوری اسلامی هم از برنامه‌های آن بود.

دادگاه رسیدگی به پرونده «حبیب فرج‌الله چعب» ملقب به «حبیب اسیود»، سرکرده گروهک تروریستی «حرکه النضال» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری برگزار شد. در این جلسه وکلای متهم و تعدادی از خانواده‌های شهدا حاضر بودند.

تحویل ندادن تروریست‌ها با وجود صدور اعلان قرمز
در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام قاضی افشاری با بیان اینکه تشریفات مقدماتی دادگاه در راستای اجرای مفاد قانون آیین دادرسی کیفری اجرا می‌شود، از نماینده دادستان خواست برای قرائت کیفرخواست در جایگاه حاضر شود.
نماینده دادستان هم با اشاره به کیفرخواست متهم گفت: حبیب فرج‌الله چعب، معروف به ابوعزیز و ابو احمد متولد سال ۱۳۵۲ شاغل در اداره کار سوئد، ساکن این کشور و دارای سابقه کیفری است. طبق تحقیق وزارت اطلاعات و اقاریر متهم، وی به افساد فی‌الارض از طریق تشکیل، اداره و سرکردگی گروهک حرکه النضال و اجرای عملیات تروریستی متهم است.
امین وزیری با اشاره به عملیات‌های تروریستی این متهم گفت: بمب‌گذاری در فرمانداری اهواز در سال‌۸۴، بمب‌گذاری در سازمان برنامه و بودجه خوزستان در سال‌۸۴، عملیات بمب‌گذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال‌۸۴، بمب‌گذاری در اداره محیط‌زیست اهواز، بمب‌گذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت اهواز، آبادان و ماهشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان و برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در دادگستری اهواز ازجمله اقدامات این متهم بوده‌است.
وی افزود: این گروهک به عنوان یک سازمان تروریستی در سال ۱۳۷۸ به سرکردگی حبیب لبگان در خوزستان تشکیل شد و عملیات‌های تروریستی را هم در سال ۸۴ آغاز کرد. اقدامات تروریستی، بمب‌گذاری، جاسوسی و سرقت مسلحانه این گروهک تاکنون منجر به شهادت ۷۴ نفر از شهروندان ایرانی شده‌است.
عوامل اصلی گروهک هم در کشورهای سوئد، دانمارک و هلند مستقر و از حمایت‌های عربستان سعودی بهره‌مند هستند. با وجود صدور اعلان قرمز برای این افراد، تاکنون اقدام مؤثری از سوی کشورهای اروپایی و سعودی برای تحویل سران گروهک صورت نگرفته‌است.

کشف ۱۰۰ چاشنی انفجاری
نماینده دادستان گفت: طی سال‌های اخیر فرماندهان گروهک بین کشورهای اروپایی و عربستان سعودی در رفت‌وآمد بوده‌اند. اهداف تروریستی گروهک حرکه النضال را شهروندان عادی از جمله زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. گروهک تروریستی مزبور در یکی از اقدامات خود در ۳۱ شهریور سال ۹۷ با همکاری سایر گروه‌های تروریستی، مراسم رژه نیروهای مسلح را مورد هدف قرار داد و ۲۵ نفر را شهید و ۷۰ نفر را مجروح کردند.
وزیری افزود: گروهک حرکه النضال ضمن ارتباط با سایر گروهک‌های تروریستی، اقدامات آن‌ها را تأیید و ائتلاف با سایر گروهک‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌است. حبیب نبگان رسماً همکاری با گروهک‌هایی از جمله جیش‌العدل (گروهکی که عبدالمالک ریگی سرکرده آن بود) را اعلام و این گروهک‌ها را دوستان خود معرفی کرده‌است. براساس توافقی بین این دو گروهک، تعدادی از سران حرکه النضال به منظور آموزش نظامی و ساخت بمب عازم سوریه و شمال عراق شدند. در ادامه ۱۰۰ چاشنی انفجاری بمب را هم داخل کشور تحویل گرفتند که با عملیات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) با شکست مواجه شدند. همچنین سخنگوی جیش‌العدل در مصاحبه با رسانه‌های رسمی همکاری با گروهک حرکه النضال را تأیید کرده‌است.

حمله به انبار غله و حقوق کارکنان
نماینده دادستان به تعدادی از عملیات‌های تروریستی این گروهک اشاره کرد و گفت: انجام عملیات بمب‌گذاری در فرمانداری‌های آبادان و دزفول، بمب‌گذاری در خطوط نفت و گاز، اقدام ایذایی علیه پاسگاه‌ها و خودروهای نیروی انتظامی، حمله به اتوبوس خانواده‌های شهدا در راهیان نور، حمله مسلحانه به منازل شهروندان و ترور آنها، اقدام تروریستی ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ و به آتش‌کشیدن بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز از دیگر اقدامات تروریستی این گروهک بوده‌است.
وزیری گفت: گروهک تروریستی محی‌الدین آل ناصر، وابسته به حرکه النضال هم برای بقای خود از هیچ اقدامی چشم‌پوشی نمی‌کرد و برای تأمین هزینه‌های خود به سرقت‌های مسلحانه از بانک‌ها و مؤسسات مالی خصوصی پرداخت.
سرقت مسلحانه از بانک تجارت منطقه شمس‌آباد دزفول، سرقت مسلحانه از شرکت خصوصی پتروشیمی ماهشهر، سرقت مسلحانه از بانک صادرات بندر امام، سرقت گندم از انبارهای غله شهرستان‌های شوشتر و شوش، طراحی و برنامه‌ریزی جهت سرقت مسلحانه حقوق کارکنان شهرستان شوشتر و سرقت مسلحانه بانک صادرات اهواز نمونه‌ای از فعالیت این گروهک است.

از ۱۵۰ کیلو تی ان‌تی تا شبکه تلویزیونی در دانمارک
وی درباره تجهیزات کشف‌شده از این گروهک تروریستی هم گفت: ۱۵۰ کیلوگرم مواد منفجره TNT، بمب ساعتی آماده انفجار، بمب دست‌ساز، اسلحه کلاش تاشو، اسلحه کلت، دوربین اسلحه، آرپی‌جی و خمپاره‌انداز، ریموت کنترل از راه دور بمب، تعدادی سوئیچ فعال‌کننده بمب، مواد شیمیایی و اکلیل مورداستفاده در ساخت بمب، البسه نظامی، تلفن ماهواره‌ای برای برقراری تماس با عناصر خارج از کشور از جمله مهماتی است که از عناصر این گروهک کشف شده‌است.
نماینده دادستان ادامه داد: این گروهک تروریستی در راستای ترویج خشونت و ایجاد تفرقه قومی در سال ۹۶ با حمایت عربستان سعودی اقدام به ایجاد شبکه تلویزیونی در دانمارک می‌کند. تبلیغ گسترده وهابیت و آموزش رسمی نحوه فعالیت با اسلحه علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله مواردی است که در این تلویزیون به نمایش در می‌آمد. بعد از دستگیری سرکردگان این شبکه تروریستی در کشورهای دانمارک و هلند، تمامی تجهیزات شبکه ماهواره‌ای این گروهک به دلیل حمایت از تروریسم توقیف شد.
در ادامه جلسه دادگاه، فیلم‌هایی از اقدامات تروریستی این گروهک به نمایش درآمد.
پس از نمایش این فیلم‌ها نماینده دادستان گفت: اعضای این گروهک ادعا دارند اقداماتشان در راستای تخریب اموال دولتی بوده‌است. سؤال اینجاست که اگر آن‌ها قصد تخریب اموال دولتی را داشتند، چرا زمانی این اقدامات را انجام می‌دادند که شهروندان درآن مراکز بودند؟ نمی‌شود داعیه حمایت از قومیتی را داشت، اما اقدامات خود را علیه آن افراد و درجهت حمله به آن‌ها قرار داد. اگر اقدام این گروهک تروریستی علیه مراکز دولتی بوده چرا شهروندان را به شهادت رساندند؟
در ادامه قاضی افشاری ضمن اعلام ختم جلسه رسیدگی گفت: جلسه بعدی در زمان مقتضی برگزار خواهد شد.

۲۳۲۳