در حالی که انتخابات ۱۴۰۰ پایین ترین میزان شرکن کننده را داشته و آرای رئیسی نیز از ۳رئیس جمهور گذشته کمتر است، روزنامه ایران، دولت قبل را غیر مردمی توصیف کرد. روزنامه دولت نوشت:دولتهای یازدهم و دوازدهم به عنوان غیرمردمیترین دولت ایران پس از انقلاب، کمترین ارتباطی با شبکه مسائل و مشکلات مردم نداشت. رئیس […]
در حالی که انتخابات ۱۴۰۰ پایین ترین میزان شرکن کننده را داشته و آرای رئیسی نیز از ۳رئیس جمهور گذشته کمتر است، روزنامه ایران، دولت قبل را غیر مردمی توصیف کرد.
روزنامه دولت نوشت:دولتهای یازدهم و دوازدهم به عنوان غیرمردمیترین دولت ایران پس از انقلاب، کمترین ارتباطی با شبکه مسائل و مشکلات مردم نداشت. رئیس دولت وقت حتی روابط محدودی با اعضای هیأت دولت داشت و نزدیکترین ارتباط آن با مردم به نظرسنجی از پشت شیشههای دودی خودروی در حال عبور از خط ویژه محدود بود.
حالا روزنامه اصلاحطلب شرق با وجود گذشت یک سال از همان دولت در سرمقاله خود با اشاره به این مسأله که «مردم را نباید انکار کرد»، نوشت: «انکار مردم به بازگشت خشونتبار آنان میانجامد. گیرم این مردمی که پا به خیابان گذاشته و اعتراض میکنند، همه آن مردمی نباشند که وجود دارند؛ اما مردماند.» این روزنامه همچنین خطاب به دولت نوشت: «رئیس دولت میتوانست بعد از روی کار آمدن خطاب به مردمی سخن بگوید که نامرئیاند، اما وجود دارند. دولت رئیسی نه تنها چنین کاری نکرد بلکه فرصت را مغتنم شمرد تا مطالبات ایدئولوژیک چهرهها و جریانات سیاسی را محقق سازد که از حامیان دولت بودند.»
این روزنامه در حالی مدعی انکار مردم توسط دولت شده است که رئیس جمهور از ابتدای شروع غائله اخیر با به رسمیت شناختن اعتراضات و تفکیک آن از اغتشاش، ناامنی و ترور صراحتاً از اهمیت گفتوگو سخن گفت. پیگیری مسائل اعتراضات قانونی در چهارچوب قانون اساسی برای اولین بار توسط دولت سیزدهم انجام شده و استاندار تهران برای اولین بار اعلام کرده چند نقطه از تهران برای اعتراضات قانونی مردم در نظر گرفته خواهد شد. این اتفاق در حالی است که دولتهای سابق با ادعای توجه به حقوق شهروندی از هر اقدام حداقلی در به رسمیت شناخته شدن این مسأله واهمه داشتند. لیست بزرگ شکایتهای دولت از رسانهها و منتقدان، بی توجهی به اعتراضات مردم با شعار مرگ بر گرانی و همچنین واکنش تمسخرآمیز به گلایه مردم از افزایش ناگهانی قیمت بنزین تنها نمونههایی از انکار مردم در گذشته بوده است.
به نظر میرسد اکنون که دولت سیزدهم با بازگشت ریل حکمرانی به سمت مردم، حضور بی وقفه در شهرها و روستاهای کشور و تلاش جهانی برای آواربرداری از میراث گذشته و همچنین به رسمیت شناختن اعتراضات (نه اغتشاشات) مسیر جدیدی را پیش روی کشور باز کرده است برخی جریانهای سیاسی با حمله به دولت مسیر بیانصافی و انتقامگیری از مردم را در پیش گرفتهاند تا جایی که تنها یک روز پس از حادثه تروریستی شیراز و همچنین شهادت بیش از ۳۰ نیروی حافظ امنیت همزبان با دشمنان ملت ایران، جای شهید و جلاد را عوض میکنند.
۲۳۳۰۲
Tuesday, 21 January , 2025