سیاسی/ بین الملل حالا بیش از هر زمان دیگری، بایدن و ترامپ به همراه طرفداران و هم‌حزبی‌هایشان روی ایالات خاکستری (Swing States) تمرکز کرده‌اند. این ایالات مناطقی هستند که به صورت سنتی نه طرفدار دموکرات‌ها هستند و نه جمهوری‌خواهان. به گزارش خبر فوری، رقابت‌های انتخاباتی آمریکا به اوج خود رسیده است. حالا فضای مجازی شاهد […]

سیاسی/ بین الملل 5f9f034bddd7c_2020-11-01_22-19 حالا بیش از هر زمان دیگری، بایدن و ترامپ به همراه طرفداران و هم‌حزبی‌هایشان روی ایالات خاکستری (Swing States) تمرکز کرده‌اند. این ایالات مناطقی هستند که به صورت سنتی نه طرفدار دموکرات‌ها هستند و نه جمهوری‌خواهان.

به گزارش خبر فوری، رقابت‌های انتخاباتی آمریکا به اوج خود رسیده است. حالا فضای مجازی شاهد دور تازه‌ای از تلاش دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان برای پیروزی نامزد مورد حمایتشان است. فضایی که شبکه‌های مجازی و به خصوص توییتر به خوبی این آن را بازتاب می‌دهند.

حالا بیش از هر زمان دیگری، بایدن و ترامپ به همراه طرفداران و هم‌حزبی‌هایشان روی ایالات خاکستری (Swing States) تمرکز کرده‌اند. این ایالات مناطقی هستند که به صورت سنتی نه طرفدار دموکرات‌ها هستند و نه جمهوری‌خواهان و به همین خاطر آراء الکترالشان به شدت در تعیین نتیجه نهایی انتخابات تاثیر گذار است.

طبق قانون ایالات متحده، آریزونا ۱۱ رای، فلوریدا ۲۹ رای، جورجیا ۱۶، آیوا ۶، میشیگان ۱۶، نوادا ۶، نیوهمپشایر ۴، کارولینای شمالی ۱۵، اوهایو ۱۸، پنسیلوانیا ۲۰، تگزاس ۳۸، ویسکانسین ۱۰ رای از مجموع ۵۳۸ آرای الکترال را تشکیل می‌دهد. مجموع آرایی که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تلاش فراوانی برای کسب آن انجام می‌دهند، معادل با ۱۸۹ رای الکترال است.

طبق نظرسنجی‌ها، دموکرات‌ها در بیشتر این ایالات پیش هستند. البته سه ایالت جورجیا، آیوا و اوهایو که حدود ۴۰ رای اکترال دارند هنوز سفید هستند و مشخص نشده که از کدام نامزد حمایت می‌کنند. همچنین بر اساس نظرسنجی‌ها، بایدن و دموکرات‌ها در سه ایالت فلوریدا، آریزونا و کارولینای شمالی پیشتاز هستند اما این پیشتازی شکننده است و از دست دادن این ایالت‌ها می‌تواند فوق‌العاده برای این حزب گران تمام شود. مجموع آرای الکترال این سه ایالت برابر با ۵۵ رای است.

همچنین، برخی ایالات دیگر هستند که در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رای دادند اما حالا شاهد برتری بسیار شکننده و ضعیف جمهوری خواهان هستند. مهم‌ترین این ایالات تگزاس است.

با وجود همه این‌ها، تمرکز کنونی هر دو نامزد فعلا روی ایالت پنسیلوانیا است. نیویورک تایمز معتقد است آراء الکترال پنسیلوانیا نهایتا پیروز انتخابات را تعیین می‌کند. این ایالت ۲۰ رای الکترال دارد. در دور قبل ترامپ پیروز این انتخابات در این ایالت بود اما طبق نظرسنجی‌ها، فعلا بایدن وضعیت بهتری در این منطقه دارد.

همچنین فلوریدا ایالتی است که با ۲۹ رای الکترال بسیار بسیار تعیین کننده است. بایدن در این ایالت هم پیش است. او به حدی از این پیشرفت در نظرسنجی‌ها خوشحال است که اعلام کرده اگر در فلوریدا پیروز شود، پیروز نهایی انتخابات خواهد بود.

بنابراین از جمع همه این مطالب مشخص است که محور توییت‌ها و فعالیت‌های مجازی دو طرف مردم این ایالات به خصوص تگزاس، پنسیلوانیا و فلوریدا است.

در زیر به بخشی از مهم‌ترین فعالیت‌های مجازی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان برای جذب آراء این مناطق اشاره می‌کنیم:

تگزاس؛ نماد غوغای انتخاباتی

پیشروی ترامپ در ایالت مهم تگزاس بسیار کمرنگ است. همین امر باعث شده دموکرات‌ها در دو سه روز اخیر فعالیت بسیار زیادی در این منطقه داشته باشند. از طرف دیگر، ترامپ شخصا به این ایالت رفته تا با سخنرانی‌هایش در جذب آراء این منطقه تاثیرگذار باشد و این ایالت مهم را برای خود حفظ کند.

حمله به خودرو ترامپ در این ایالت باعث شده جمهوری‌خواهان در توییتر به شدت فعال شده و تگزاسی‌ها را به حمایت از ترامپ ترغیب کرده و رقیب را هم تخطئه کنند.

همچنین مساله ابطال آراء پستی باعث حاشیه بسیار زیادی در این منطقه انتخاباتی شده است. طبق اعلام برخی از نمایندگان کنگره، دولت در صدد است حدود ۱۰۰۰ رای پستی این ایالت را به بهانه‌های مختلف ابطال کند. این اقدام باعث فعالیت بسیار دموکرات‌ها شده است.

پنسیلوانیا پیروز نهایی را تعیین می‌کند

پنسیلوانیا محل اصلی دعوای این چند روز توییتری‌ها بوده است. دادگاه عالی پنسیلوانیا مجموعه‌ای از دادخواست‌های مورد حمایت دولت ترامپ برای محدود کردن شمارش آراء پستی را رد کرد و در نتیجه، رای‌هایی که تا روز انتخابات مهر پستی خورده اند شمارش خواهند شد، حتی اگر دیر دریافت شوند، همچنین حذف آن آراء به دلیل اختلاف در امضا‌های رأی دهندگان، دشوارتر خواهد بود.

ترامپ در این روزهای تمرکز بسیاری روی پنسیلوانیا دارد. او بیش از هرچیز روی نفت این منطفه تمرکز کرده و مدعی است بایدن قصد دارد استخراج نفت در این منطقه را با محدودیت‌های جدی روبه رو سازد.

همچنین، نظام مالیاتی بایدن دستخوش حمله ترامپ و طرفدارانش به او شده است. ترامپ با ارائه نظام مالیاتی بایدن معتقد است او قصد دارد از طبقات متوسط و ثروتمند و اصلی آمریکا مالیات‌های سنگینی بگیرد. ترامپ که معمولا در بین سیاه پوستان طرفداران زیادی ندارد از همین طریق توانسته بخشی از سیاه پوستان ثروتمند را جذب خود کند. فیفتی سنت (رپر مشهور آمریکایی) یکی از این اشخاص است که اعلام کرده طرفدار ترامپ است.

از آن سو، برنی سندرز، سناتور چپ گرای آمریکایی نظام مالیاتی ترامپ را مسبب تبعیض دانسته و با هشتگ #TaxTheRich ترامپ را حامی ثروتمندان دانسته است.

کارولینای شمالی؛ محل درگیری طرفداران

همزمان با فعالیت جمهوری خواهان و دموکرات‌ها، در برخی مناطق نیز درگیری‌هایی بین طرفداران بایدن و ترامپ و نیز ظرفداران مسلح ترامپ و پلیس ایالتی رخ داده است. این درگیری‌ها به خصوص به علت تغییرات در نظرسنجی‌های اخیر روی داده است.

روزنامه «دیلی‌میل» به نقل از یک منبع آگاه در ماخ سفید نوشته: اغلب افراد (کاخ سفید) پذیرفته‌اند که دیگر کار تمام است. تنها فردی که در کاخ سفید فکر می‌کند ترامپ می‌تواند پیروز شود، خود ترامپ است. اما او یک مبارز خیابانی است و اگر فلوریدا و پنسیلوانیا را به دست آورد، شانس اندکی برای پیروزی وجود دارد، گرچه بعید اما شدنی است.

طبق گزارش‌ها در کارولینای شمالی درگیری‌هایی رخ داده و پلیس با اسپری فلفل سعی کرده معترضان را متواری کند.

ایالات خاکستری؛ آبی یا قرمز؟

حالا ۱۲ ایالت آماده تعیین آینده آمریکا در روز ۱۳ آبان هستند. ایالاتی که ۴ سال پیش همگی به رنگ قرمز درآمدند و ۸ سال پیش نیز اکثرا آبی رنگ شدند. آبی (نماد دموکرات‌ها) و قرمز (نماد جمهوری‌خواهان) شدن این ایالات در روز موعود سرنوشت نبرد فرسایشی و حساس بایدن و ترامپ را تعیین می‌کند.

.
.
منبع : خبرفوری