۱ تیر (۲۲ ژوئن) وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ۳۳ پایگاه اینترنتی تابع صدا و سیما و نیروی قدس سپاه ایران و ۳ پایگاه تابع حزب الله عراق را از دسترس خارج کرده است. وزارت دادگستری آمریکا علل توقیف این پایگاه های اینترنتی رسانه های ایران را “پخش اطلاعات کذب” […]
۱ تیر (۲۲ ژوئن) وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ۳۳ پایگاه اینترنتی تابع صدا و سیما و نیروی قدس سپاه ایران و ۳ پایگاه تابع حزب الله عراق را از دسترس خارج کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا علل توقیف این پایگاه های اینترنتی رسانه های ایران را “پخش اطلاعات کذب” و “تحریک به خشونت” اعلام کرد که بر همه معلوم است این از بهانه های همیشگی آمریکا برای سرکوب رسانه های دیگر کشورهاست. اکثر وب سایت های توقیف شده از سوی آمریکا تابع صدا و سیما هستند که رسانه معتبر و رسمی ایران به شمار رود و با “پخش اطلاعات کذب” و “تحریک به خشونت” ربطی نداشته است. همان طور که سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: این اقدام مصداق تلاش سیستماتیک ایالات متحده برای مخدوش کردن آزادی بیان در سطح جهانی و خاموش کردن صداهای مستقل در فضای رسانهای است.
اما مضحک این است افکار عمومی غرب در مقابل این عملکرد ناقض آزادی بیان سکوت کرده اند، در حالی که نسبت به اقدامات حفظ امنیت بر اساس قانون توسط چین انتقادات تند ابراز می کنند و چهره زشت استاندارد دوگانه و ریاکاری آنها را نشان دادهاند.
پس از انگلیس و اتحادیه اروپا، «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با صدور بیانیهای مدعی سرکوب رسانههای مستقل از سوی دولت چین شد و از مقامات پکن خواست تا مدیران ارشد روزنامه «اپل دیلی» و سایر اصحاب رسانه را که به تازگی بازداشت شده اند، آزاد نماید.
روزنامه «اپل دیلی» روز پنجشنبه پس از انتشار آخرین نسخه روزنامه، پایان انتشار نسخه کاغذی این روزنامه را اعلام کرد. این روزنامه برای سال های متمادی تحت پرچم “آزادی بیان و مطبوعات”، دروغ ها بسیاری از جمله آسیب وارد شدن به چشم زن معترض توسط پلیس هنگ کنگ را منتشر کرده و به سیاه نمایی درباره دولت مرکزی چین و دولت هنگ کنگ و تحریک به خشونت در خیابان ها پرداخته است. بر اساس آمار، از سال ۲۰۱۹ تا کنون، این روزنامه ده ها گزارش انگلیسی را منتشر کرده و خواستار اعمال تحریم کشورهای خارجی علیه هنگ کنگ و دولت مرکزی چین شده و پس از صدور قانون امنیت ملی چین در هنگ کنگ، این روزنامه همچنان به این رفتار خود ادامه داده است.
مردم چین به ویژه شهروندان هنگ کنگ از اقدامات خیانت بار روزنامه «اپل دیلی» بسیار نفرت دارند و بارها خواستار پیگیرد قانونی اقدامات این روزنامه شدهاند. پلیس هنگ کنگ نیز بر اساس قانون، در روز ۱۷ ژوئن ۵ نفر از مدیران این روزنامه را بازداشت کرد که این اقدام در راستای اجرای قانون و حفظ نظم و عدالت اجتماعی است و هیچ ربطی با آزادی بیان ندارد.
روزنامه دا گونگ چاپ هنگ کنگ روز جمعه ۴ تیر با انتشار تفسیری اعلام کرد: «اپل دیلی» در حقیقت یک رسانه عادی نیست بلکه نماینده سیاسی نیروهای بیگانه و دستگاه تبلیغاتی، دروغ ساز و ایجاد کننده شکاف اجتماعی در هنگ کنگ است. اگر رویکردهای این روزنامه در آمریکا و یا در دیگر کشورهای غربی منتشر می شد سال ها پیش دولت های این کشورها تعطیلش می کردند و هیچ وقت نمی توانست به مدت ۲۶ سال فعالیت کند.
در واقع، هیچ رسانه ای مثل «اپل دیلی» در کشورهای غربی وجود نداشته است که دست به تحریک برای درگیری داخلی بزند. پس از بروز آشوب در سال ۲۰۱۱، دولت انگلیس نظارت و کنترل بر اینترنت را تقویت بخشید. فرض کنیم اگر رسانه ای پس از حمله معترضان آمریکایی به کنگره این کشور در ۶ ژانویه آن را تشویق و از آن استقبال کرده باشد و خواستار تحریم دیگر کشورها علیه آمریکا شود، با چه عاقبتی رو به رو خودهد شد؟
هدف واقعی اروپا و آمریکا درباره حفظ “آزادی بیان” «اپل دیلی» استفاده از آن به عنوان تأییدی برای ایجاد ناآرامی در چین و هنگ کنگ است. اقدام گستاخانه آمریکا برای توقیف وب سایت رسانه های ایران و سکوت سیاستمداران و رسانه های غربی در سوی دیگر، چهره ریاکارانه “آزادی بیان” آمریکا و غرب را کاملا نشان داده است.
Saturday, 18 January , 2025