ایسنا نوشت: شیوه نامه «طرح جبران و تثبیت یادگیری دانش آموزان در تابستان» ابلاغ شد و بر اساس آن این طرح در مدارس ابتدایی کشور، برای تمامی دانش آموزان کلاس های اول و دوم ابتدایی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و قابل قبول» لازم الاجراست. در راستای اجرای تفاهم نامه سه […]
ایسنا نوشت: شیوه نامه «طرح جبران و تثبیت یادگیری دانش آموزان در تابستان» ابلاغ شد و بر اساس آن این طرح در مدارس ابتدایی کشور، برای تمامی دانش آموزان کلاس های اول و دوم ابتدایی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و قابل قبول» لازم الاجراست.
در راستای اجرای تفاهم نامه سه جانبه بین آموز ش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان و سازمان بسیج دانشجویی، «طرح جبران و تثبیت یادگیری دانش آموزان در تابستان» از سوی معاونت آموزش ابتدایی، به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ شد.
در مقدمه این گزارش آمده است که یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در دوره ابتدایی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا اولا به مهارت های پایه خواندن، نوشتن، حساب کردن و آداب و مهارت های زندگی اختصاص دارد. مهارت هایی که همانند زیربنای ساختمان هستند و هر گونه ضعف در آنها سبب می شود دانش آموزان در معرض افت تحصیلی و کم سوادی دائمی قرار گیرند و یادگیری آنها در دوره ها و پایه های بالاتر صدمات جبران ناپذیری ببیند و منجر به خروج این دانش آموزان از چرخه آموزشی شود. ثانیا در این دوره به دلیل سرعت بالای یادگیری دانش آموزان در صورت وجود ضعف های یادگیری در آنها، می توان با صرف زمان و تلاش هایی محدود این ضعف ها را جبران کرد.
براین اساس معاونت آموزش ابتدایی بر آن است تا با مشارکت سازنده مکاران در استان ها، مناطق، مدارس و کلاس های درس، برنامه جبران و تثبیت یادگیری دانش آموزان دارای افت تحصیلی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» را به اجرا در آورد.
انتظار می رود با طراحی و اجرای اقدامات و فعالیت های اثربخش در این زمینه توسط شما همکاران بزرگوار استان ها و ارسال گزارش های دوره ای مناطق و مدارس، شرایط بهبود و ارتقاء پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بیش از پیش فراهم شود.
مداخله آموزشی و جبران یادگیری دانش آموزان دارای افت تحصیلی هدف کلی این برنامه و تعمیق یادگیری و تقویت بنیه علمی دانش آموزان، حمایت از دانش آموزان لازم التوجه (دیر آموز، فاقد دسترسی به آموزش حضوری یا مجازی، بد سرپرست و بی سرپرست) و کاهش افت تحصیلی، تکرار پایه و ترک تحصیل، به ویژه در پایه های اول و دوم ابتدایی از جمله اهداف جزئی مدنظر هستند.
از جمله مستندات قانونی اجرای این برنامه نیز می توان به ماده ۶۳/الف /۱ برنامه ششم توسعه؛ راهکارهای ۲-۵ و ۳-۵ سند تحول بنیادین؛ ماده ۶ آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و تربیتی دوره ابتدایی (شرکت در دوره های جبرانی)؛ برنامه عملیاتی معاونت آموزش ابتدایی (کاهش نرخ تکرار پایه) اشاره کرد.
کدام دانش آموزان باید در برنامههای جبرانی شرکت کنند؟
مخاطبین این برنامه عبارت اند از تمامی دانش آموزان دوره اول ابتدایی دارای سطوح عملکرد تحصیلی «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» در دروس فارسی و ریاضی و همچنین تمامی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و «قابل قبول» در دروس فارسی، ریاضی و علوم.
شروع برنامههای جبرانی تابستانی از امروز، ۱۹ تیرماه
گستره اجرای برنامه به این قرار است که این طرح در مدارس ابتدایی کشور، برای تمامی دانش آموزان دارای سطوح عملکرد «نیاز به آموزش و تلاش بیشتر» و قابل قبول» لازم الاجراست.
بازه زمانی اجرای برنامه از روز شنبه ۱۹ تیرماه تا روز چهارشنبه ۳ شهریورماه، به میزان دو جلسه آموزشی در هر هفته، جمعا ۱۴ جلسه آموزشی است.
فرایند اجرای برنامه از سوی استان ها
برای اجرای مطلوب این برنامه، انجام گام های زیر توسط استان ها و مناطق مدنظر است. تصمیم گیری درباره جزئیات هر گام، با در نظر گرفتن اقتضائات استانی، با معاونت آموزش ابتدایی استان یا مناطق است.
گام اول: تشکیل کمیته های تخصصی آموزشی و پرورشی استانی، منطقه ای و مدرسه ایی و اتخاذ تصمیمات لازم
گام دوم: ساماندهی نیروهای آموزشی مدارس شامل معلمان و دانشجو معلمان
گام سوم: اطلاع رسانی درباره برنامه در سطوح استان، منطقه و مدارس؛
گام چهارم: شناسایی دانش آموزان مشمول برنامه در استان، منطقه و مدارس؛
گام پنجم: تشکیل کلاس های درسی (حضوری، مجازی یا ترکیبی) و ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان مشمول برنامه
گام ششم: نظارت مستمر بر اجرای برنامه توسط کمیته ها و ارائه گزارش های دوره ای؛
گام هفتم: ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مشمول برنامه و ارائه گزارش های تحلیلی مربوطه
۴۷۲۳۷
Sunday, 24 November , 2024