بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر خواهد بود. هرچند این مصوبه بلافاصله لغو و منوط به کار کارشناسی شد اما واکنش‌های زیادی داشت. مخاطبان خبرآنلاین نیز نظرات متفاوتی درباره این موضوع داشتند. […]

شما نظر دادید/ «مسئولین سازمان سنجش در بطن جامعه نیستند»

بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر خواهد بود. هرچند این مصوبه بلافاصله لغو و منوط به کار کارشناسی شد اما واکنش‌های زیادی داشت.

مخاطبان خبرآنلاین نیز نظرات متفاوتی درباره این موضوع داشتند. سارا در این‌باره نوشته:« این طرح خوبی و بدی باهم داره… قبلا بیشتر به این فکر میکردند که حتی تحصیل در رشته‌های بین رشته ای و جدید و هم ایجاد کنند…..این فکر عالی بود.. . در هر صورت به نظرم باید همیشه جا برای خلاقیت باز گذاشت.»

جواد هم نوشته است:« احتراما ، ایده خیلی خوبی است وقتی در دوره کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنید افرادی هستند با رشته غیر مرتبط که سواد وعلم اولیه دورس را ندارند و باعث تضیع حق می‌شود و با گذراندن پیش نیازها هم ، هم تراز نمی‌شوند و هم وقت کلاس و استاد و دیگر دانشجویان صرف یادگیری آنها می‌شود. قانون خیلی خوبی است.»

یکی از مخاطبان هم نوشته:« وقتی مسئولین سازمان سنجش در بطن جامعه نیستند و نمی‌دانند فارغ التحصیلان چه می‌خواهند طبیعی هست که همچین بخشنامه‌ای صادر می‌کنند هیچ کجای دنیا برای تحصیلات تکمیلی کاری ندارند که چه لیسانسی گرفتی.»

محمد هم نوشته است:« با اعمال قوانین سلبی نمی‌توان نظام آموزشی را اصلاح کرد. این کار فقط حق کسانی را که به دلیل عدم هدایت تحصیلی صحیح، رشته‌ای نامناسب را در دوره کارشناسی انتخاب کرده‌اند ضایع می‌کند و به طور خاص با جلوگیری از ورود افراد مستعد به رشته‌های انسانی، این رشته‌ها را بیش از گذشته در ایران تضعیف می‌کند. با اصلاح کنکور از جمله اصلاح ضرایب دروس تخصصی و همچنین الزام مصاحبه برای کسانی که تغییر رشته می‌دهند و یا افزایش تعداد واحدهای جبرانی برای این دانشجویان می‌توان مشکل را حل کرد.»

علی خلیلی هم به عنوان مخالف معتقد است:« به نظر می رسد محدودیت در انتخاب رشته درست نباشد زیرا همانطور که بیان شد اغلب دانش جویان پس از قرار گرفتن در فضای اموزش بع علایق و توانگدی های خود بیشتر می می برند لذا نباید با سرنوشت آنها بازی شود».

۴۷۴۷