باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی نوشت: سهم هزینه مسکن در سبد خانوار برای مستاجر در شهر تهران به بیش از ۵۰ درصد رسیده است. علی فرنام پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که، چرا تعیین سقف اجاره خانه توسط دولت موفقیت آمیز نیست؟، اظهار کرد: […]
باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی نوشت: سهم هزینه مسکن در سبد خانوار برای مستاجر در شهر تهران به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.
علی فرنام پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که، چرا تعیین سقف اجاره خانه توسط دولت موفقیت آمیز نیست؟، اظهار کرد: افزایش اجاره خانه به دو دوران شرایط کرونا و شرایط عادی تقسیم میشود. در شرایط کرونا تقریبا باید یک سری حمایتها و قیمت گذاریها انجام شود و تقریبا در هر کشوری از جمله، روسیه، مالزی، ترکیه و آمریکا حمایتهایی از مستاجران به دو دلیل، معیشتی و بهداشتی صورت گرفته است.
او بیان کرد: اعدادی که به دست آمده از سقفی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بالاتر است، ولی افزایش بسیاری که در قیمت مسکن رخ داد و نرخ مسکن به دو برابر اجاره بها رسیده است.
پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی افزود: همچنین تورم نقطه به نقطه ما در برخی ماهها به ۵۰ درصد نیز رسیده است، میتوان این را به صورت نسبی سپری در برابر حفاظت مستاجران دانست. البته ابزارهای قیمت گذاری به تنهایی نمیتوانند ایفای نقش کنند و نیاز به مجموعهای از اصلاح قوانین دارد.
فرنام در پاسخ به این پرسش که، دولت چه مشوقهایی باید برای کسب و کارها در نظر بگیرد؟، گفت: در حوزه کسب و کار دشواریهای اجاره بیشتر است. زیرا دو متغیر اجاره بها و هزینههای ناشی از تعطیلی که غیر قابل برنامه ریزی است، وجود دارد.
۲۲۳۲۲۷
Thursday, 9 January , 2025