اگر از نتایج کنکور امسال که قرار است به زودی اعلام شود، فاکتور بگیریم، قطعا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی برای فرزندان دانش‌آموزشان بازگشایی مدارس در ماه مهر محسوب می‌شود. به گزارش خبرآنلاین، از یک سو آموزش آنلاین دردسرهای کمی طی تجربه این مدت نداشته،‌ و از سوی دیگر بازگشایی مدارس و در کنار […]

کمتر از ۶۰ روز تا آغاز سال تحصیلی؛ اجماع بر سر بازگشایی مدارس

اگر از نتایج کنکور امسال که قرار است به زودی اعلام شود، فاکتور بگیریم، قطعا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی برای فرزندان دانش‌آموزشان بازگشایی مدارس در ماه مهر محسوب می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، از یک سو آموزش آنلاین دردسرهای کمی طی تجربه این مدت نداشته،‌ و از سوی دیگر بازگشایی مدارس و در کنار هم قرار گرفتن دانش‌آموزان ترس از انتقال و ابتلا به کرونا را بیشتر می‌کند، خصوصا که برخی از سویه‌های کرونا نشان داده که فقط مختص بزرگسالان نیست.با این حال وزیر آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت بارها بر تصمیم برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده تاکید کرد و امروز هم آب پاکی را روی دست همه منتظران خبر آموزش آنلاین در سال تحصیلی جدید ریخت.

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در مراسم افتتاحیه پایگاه تجمیعی واکسیناسیون معلمان که در شهر ری برگزار شد، اعلام کرد: امروز ارزیابی بین المللی این است که از هر طریقی که می‌شود برای بازگشایی مدارس اقدام شود و این ضرورتی بود که خوشبختانه در ستاد ملی مقابله با کرونا منجر به واکسینه شدن معلمان شد و آنها به عنوان سرباز سپاه پیشرفت، آماده می‌شوند که از مهر امسال بار دیگر طنین مهر و محبت را در مدارس آشکار کنند.

به گفته حاجی‌میرزایی، طبق بررسی‌هایی که در جمعیت دوره دوم ابتدایی انجام شده است، ٩٠ درصد معلمان هر روز یا بیشتر روزهای هفته در ارتباط با دانش آموزان بودند و ٨۴ درصد معلمان در کنار کار آموزشی، برای توسعه توانایی‌های دانش آموزان هم قدم برداشتند که این آمار قابل اعتنایی است.

کمتر از ۶۰ روز تا آغاز سال تحصیلی؛ اجماع بر سر بازگشایی مدارس

او افزود: درست است که کار در بستر مجازی کاستی‌های خودش را دارد اما باید وضعیت را با تعطیلی جریان آموزشی منطبق می‌کردیم و در بررسی انجام شده ٩٠ درصد دانش آموزان، دلتنگ مدرسه بودند.

اما تاکید بر بازگشایی مدارس فقط از سوی وزیر آموزش و پرورش نبود. در هفته‌ای که گذشت مسئولان وزارت بهداشت نیز دلایل خود برای بازگشایی مدارس را بارها و به شکل مختلف اعلام کردند.

وزیر بهداشت در همین خصوص درباره نگرانی خانواده‌ها به دنبال بازگشایی مدارس و واکسینه نشدن دانش آموزان گفت که در هیچ جای دنیا واکسیناسیون دانش‌آموزان را نداریم و به عنوان گروه‌های هدف در نظر گرفته نشده اند، اما تنها واکسنی که برای گروه سنی ۵ تا ١٨ سال جواب داده ، پاستور است که اگر پاسخ مناسب از آن بگیریم می‌توان از این واکسن استقاده کنیم.

چقدر احتمال ابتلا برای کودکان و نوجوانان وجود دارد؟

مهم‌ترین سوالی که این میان وجود دارد، میزان و شدت خطر ابتلای دانش‌آموزان است. معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره این موضوع می‌گوید: مطالعات نشان داده انتقال ویروس در بین کودکان خیلی کمتر است، اما نسبتا انتقال از کودکان به بزرگسال و بر عکس بیشتر است.

به گفته علیرضا رئیسی بچه‌ها وقتی درگیر ویروس می شوند بی علامت هستند. این اتفاق دو علت دارد اول اینکه انباشت ویروس در بدن بچه‌ها کم است زیرا سیستم ایمنی بدن آنها بسیار بالاست و مرتبا بدن آنها در حال ساخت آنتی بادی است.بنا براین ایمنی بدن کودکان همیشه از بدن بزرگسالان بیشتر است.

او می‌گوید: باید به محض بروز علائم در بدن یک دانش آموز بلافاصله باید به مراکز بهداشت و سلامت اطلاع رسانی شود و به جز دانش آموز، والدین او نیز مورد تست قرار بگیرند. اتفاقا کسانی که در خطرند بزرگسالان و معلمان هستند. چون سیستم ایمنی پایینی دارند.

کمتر از ۶۰ روز تا آغاز سال تحصیلی؛ اجماع بر سر بازگشایی مدارس

۵ احتمال و پیش‌بینی برای بازگشایی مدارس

علاوه بر واکسیناسیون معلمان که از اولین گام‌های بازگشایی مدارس است، وزارت آوزش و پرورش انواع شکل‌های بازگشایی مدارس را هم پیش‌بینی کرده است.

به گفته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، ۵ سناریو برای بازگشایی مدارس وجود دارد.

سناریوی نخست، شرایط عادی حضوری و زمان‌های استاندارد آموزشی است که سناریوی مطلوب و ایده‌آل اما غیرمحتمل است.

بیشتر بخوانید:

کووید ۱۹ و آموزش آنلاین؛ کشورهای دنیا چه کردند؟

سناریوی دوم، شرایط حضوری در زمان‌های کوتاه شده با ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، این سناریوی ممکن و مناسبی است.

سناریوی سوم که مطلوب‌ترین سناریو است ترکیبی از آموزش حضوری و غیرحضوری، کلاس‌های تقسیم شده و زمان‌های نسبتاً کوتاه شده آموزشی است، این شرایط نیازمند واکسیناسیون کامل معلمان و ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

در سناریوی سوم، برنامه درسی متناسب با تاکید بر نکات کلیدی یعنی برنامه درسی کوتاه شده است، حضور گردشی دانش‌آموزان در هفته و حضوری و غیرحضوری بودن مبتنی بر ماهیت دروس و ارائه الگوی اجرایی و تفویض اختیار به مدارس با نظارت‌های گسترده را خواهیم داشت.

سناریوی چهارم متناسب با شرایط استان‌ها بر اساس رنگ‌بندی اقدام می‌شود و سناریوی پنجم بدبینانه‌ترین سناریو و آموزش مطلقا غیرحضوری است.

۴۷۴۷