ایسنا نوشت: نخستین خاکریزهایی که در مناطق عملیاتی زده شد به همت او بود. با استفاده از ماشینآلات سنگین به ساخت سنگر و خاکریز مشغول میشد. پیش از عملیات «ثامنالائمه»، ستاد پشتیبانی مناطق جنگی جنوب با پیگیریهای مستمر مهندس محمد طرحچی تشکیل شد. محمد طرحچی، بنیانگذار، مؤسس و فرمانده پشتیبانی – مهندسی جنگ است. مهندس […]
ایسنا نوشت: نخستین خاکریزهایی که در مناطق عملیاتی زده شد به همت او بود. با استفاده از ماشینآلات سنگین به ساخت سنگر و خاکریز مشغول میشد. پیش از عملیات «ثامنالائمه»، ستاد پشتیبانی مناطق جنگی جنوب با پیگیریهای مستمر مهندس محمد طرحچی تشکیل شد.
محمد طرحچی، بنیانگذار، مؤسس و فرمانده پشتیبانی – مهندسی جنگ است. مهندس حسینعلی عظیمی فرمانده «قرارگاه سازندگی کربلا» در دوران جنگ تحمیلی درباره «محمد طرحچی» میگوید: «به جرأت میگویم در دنیا همانند طرحچی در مهندسی جنگ نداشتیم و میتوانم این ادعا را اثبات کنم.»
او پس از فارغالتحصیلی در رشته مهندسی مکانیک عازم جنوب کشور شد. در زمان انقلاب در راهپیماییها و تظاهرات و پخش اعلامیهها و شبنامهها شرکتی فعال داشت. به کار و فعالیت مهندسی از نوع دفتری رغبتی نشان نمیداد اما زمانی که کار راهسازی خوزستان به او پیشنهاد شد استقبال کرد و پذیرفت.
با فرمان تاریخی امام خمینی سریعاً خود را به جبهه رساند. در ابتدای جنگ تحمیلی در جبهههای جنوب حاضر شد و بخش عظیم کار مهندسی جبهه را بر عهده گرفت. شب و روز برایش فرقی نداشت و مدام به کار مشغول بود. فیلمبرداران بسیاری تلاش میکردند تا فیلمی از فعالیتهایش تهیه کنند. اما او نمیپذیرفت. همیشه میگفت ما کاری نمیکنیم ما وظیفهمان را انجام میدهیم. وی نقش بسزایی در زرهی کردن بولدوزرها در جبههها داشت.
نخستین خاکریزهایی که در مناطق عملیاتی زده شد به همت او بود. با استفاده از ماشینآلات سنگین به ساخت سنگر و خاکریز مشغول میشد. پیش از عملیات «ثامنالائمه»، ستاد پشتیبانی مناطق جنگی جنوب با پیگیریهای مستمر مهندس محمد طرحچی تشکیل شد.
از جمله ابتکارات وی در زمانی که بنیانگذار مؤسس و فرمانده پشتیبانی – مهندسی جنگ بود میتوان به انجام طرحهای نظامی مانند: زدن اولین خاکریز توسط بولدوزر در جاده خرمشهر، پیشنهاد طرح ایجاد جاده در باتلاق، همچنین ایجاد راه باریکه برای دسترسی به سوسنگرد و تعمیر قطعات آسیبدیده ماشینالات سنگین اشاره کرد. مهندس طرحچی در مدت ۲۰ روز ساخت جادهای میان حمیدیه، جادهی اهواز – اندیمشک را به انجام رساند. طرح آتش زدن رود کارون و پل مارد و قطع کردن ارتباط عراقیها با شرق کارون از طرحهای شهید طرحچی بود.
سه روز پس از رفتن به خواستگاری و در روز ۱۱ شهریور سال ۶۰ در منطقه عملیاتی «بستان»، محمد طرحچی در حال قنوت نماز مغرب توسط تانکی هدف گلوله قرار گرفت و به مقام رفیع شهادت نایل آمد.
۵۸۵۸
Monday, 25 November , 2024