اولین نشست خبری معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد. به گزارش خبرآنلاین، انسیه خزعلی، در اولین نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون تسهیل ازدواج گفت: کم شدن ازدواج یک مساله مهم در جامعه ماست. باید حتما راهکارهایی برای ارتقای وضعیت ازدواج فراهم شود.قوانینی که برای تسهیل ازدواج […]

انسیه خزعلی: ۱۶ سالگی ازدواج کردم با حق طلاق و کار و تحصیل/ با ازدواج‌های قبل از بلوغ موافق نیستیم

اولین نشست خبری معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین، انسیه خزعلی، در اولین نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون تسهیل ازدواج گفت: کم شدن ازدواج یک مساله مهم در جامعه ماست. باید حتما راهکارهایی برای ارتقای وضعیت ازدواج فراهم شود.قوانینی که برای تسهیل ازدواج داریم کم نیست اما در اجرایی شدنش کاستی و رکود داشته است. امیدواریم هماهنگی‌هایی در این زمینه صورت بگیرد تا با برنامه‌ریزی و نظارت معاونت زنان بتوانیم این موضوع را تسهیل کنیم.
او ادامه داد: موانع باید در همه استان‌ها شناسایی شود و امیدواریم بتوانیم کار موثری انجام دهیم و بعد اعلام کنیم.

او وضعیت زنان را مهم دانست و گفت: به دنبال این هستیم که مشکلات و محرومیت‌ها را شناسایی کنیم و وضعیت زنان را ارتقا بدهیم از نظر کیفی و سبک زندگی کار کنیم.شاید آموزش یکی از موضوعاتی است که زیربنایی است. الان شاید همه زنان مسائل اقتصادی را در درجه اول مشکلات بدانند اما ایجاد کارآفرینی و ایجاد زمینه‌ها برای ورود زنان خیلی مهم است که در دستور کار معاونت است.

خزعلی در ادامه نشست خبری با بیان اینکه ورزش زنان را در بخش قهرمانی و همگانی به طور کامل حمایت می‌کنیم، گفت: ما زنان مستعدی داریم که می‌توانند نشان دهند با حفظ ارزش‌ها در عرصه‌های بین‌المللی حضور پیدا کنند. خیلی از کشورهای اسلامی این انتظار دارند که ما پیشرو باشیم. به دلیل نیازی که زنان به دلیل محور خانواده و مادر دارند، باید به صورت ویژه به ورزش همگانی زنان نگاه شود. به دنبال این هستیم که استان‌ها را بررسی کنیم تا ورزش همگانی در اختیار همه زنان قرار بگیرد. پارک‌های بانوان باید تقویت شود تا زنان از آن‌ها استفاده کنند.

او ادامه داد:جمعیت اختصاص به زنان ندارد و مرتبط با کشور و خانواده است. برای مردان و زنان باید این موضوع مورد توجه باشد. تجرد قطعی ضربه به جمعیت می‌زند و باید شرایط اقتصادی و فرهنگی برای ازدواج در سن باروری ایجاد شود. باید موضوع ناباروری مورد توجه قرار بگیرد و بیمه‌ها کمک کنند. با کمک‌های اقتصادی، فرهنگی و تبلیغاتی ترغیب به فرزندآوری در کشور ما صورت بگیرد.

او درباره سیاست‌های معاونت درباره زنان سرپرست خانوار گفت: این موضوع از اولویت‌های معاونت است. دغدغه‌های آن‌ها مهم است. ما به دنبال این هستیم که همه زنان سرپرست خانوار را بیمه کنیم. به خصوص کسانی که نیازمندند. کارآفرینی و ایجاد اشتغال مناسب برای آن‌ها هم مدنظر ماست. فرهنگ‌سازی هم مهم است. نوع نگاهی که به آنها می‌شود مهم است. وضعیت امن بودن جامعه برای این زنان بابد مناسب‌تر شود.

خزعلی ادامه داد: هر نوع ظلمی که به زنان شود، از جمله ازدواج‌های قبل از بلوغ موافق نیستیم. ما نیاز به کار فرهنگی در این زمینه داریم. ما باید اقناع‌سازی کنیم تا کودکان مورد اجحاف قرار نگیرند. بعضی مواقع به من می‌گویند که تو ۱۶ سالگی ازدواج کرده‌ای. اینکه دختر مراحل مختلف بلوغ را طی کرده باشد مهم است. من شرط تحصیل، فعالیت اجتماعی، شرط طلاق، شرط مکان زندگی را گذاشتم.
پدرم به شرایط نگاه کرد و گفت با همه موافقم به جز شرط طلاق. اما باز هم قبول کرد.در هر حال رشد فکری بسیار مهم است.

او افزود: ما باید روی سبک زندگی‌مان کار کنیم. باید ارزش‌های اخلاقی و دینی زن بودن و مادر بودن باید تقویت شود. توجه به طبیعت جزو سبک زندگی است که باید به آن توجه کنیم. زنان زیادی اعلام آمادگی می‌کنند که در حوزه سبک زندگی وارد شوند.

خزعلی گفت: سیاست‌زدگی و نگاه تشریفاتی به زنان از کاستی‌های ادوار گذشته معاونت بوده است. به خاطر همین هم ما با همه گروه‌های زنان از همه طیف‌های سیاسی جلسه داشته‌ایم.

او با تاکید بر اینکه ما مقابل همه زنان و مردان مسئول هستیم، افزود: نباید به دختران ظلم شود. بسیاری فراتر از قانون دختران کودک را به ازدواج درمی‌آورند. کودکان کار هم باید مورد توجه قرار بگیرند.تساوی می‌تواند ضربه‌زننده به زنان باشد. هر کسی باید در جای خودش قرار بگیرد نشبت به نیازها و طبیعتش. با گفتمان انقلاب اسلامی می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

این خبر در حال تکمیل است.

۴۷۴۷