شبکه خبری سیانان در گزارشی به نحوه مکالمات تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران کشورهای مختلف و خطرات آن بر امنیت ملی آمریکا اشاره کرد. منابع آمریکایی در گفتوگو با شبکه خبری سیانان فاش کردند که در صدها گفتوگوی تلفنی بسیار محرمانه با سران کشورهای خارجی، ترامپ همواره برای مذاکره درباره موضوعات حساس آماده نبوده […]
شبکه خبری سیانان در گزارشی به نحوه مکالمات تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران کشورهای مختلف و خطرات آن بر امنیت ملی آمریکا اشاره کرد.
منابع آمریکایی در گفتوگو با شبکه خبری سیانان فاش کردند که در صدها گفتوگوی تلفنی بسیار محرمانه با سران کشورهای خارجی، ترامپ همواره برای مذاکره درباره موضوعات حساس آماده نبوده و غالبا سران قدرتمندی نظیر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه بر وی فائق آمدهاند.
این منابع همچنین فاش کردند که ترامپ همواره به صورت توهین آمیز با سران کشورهای همپیمان آمریکا صحبت میکند.
منابع مسئول در کاخ سفید و اطلاعات آمریکا گفتند که این مکالمههای تلفنی باعث شد که مقامات ارشد آمریکا نظیر وزرای دفاع و خارجه سابق و مشاوران امنیت ملی سابق و رئیس ستاد مشترک ارتش به این نتیجه برسند که ترامپ خود، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار میآید.
مکمستر و جان بولتون دو مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، جیمز متیس وزیر دفاع سابق، رکس تیلرسون وزیر خارجه سابق، جان کلی رئیس کارکنان کاخ سفید و همچنین دو مقام مسئول اطلاعاتی در دولت ترامپ به این نتیجه گیری رسیدهاند که ترامپ اغلب در تعاملات خود با سران خارجی متوهم است.
این منابع اضافه کردند که هیچ دلیلی وجود ندارد که رئیس جمهور آمریکا با گذر زمان در گفتوگوهای تلفنی خود با اکثر سران کشورها، به مهارت دست یافته است. به جای آن، همچنان بر اعتقادات خود پافشاری میکند که میتواند با اعمال فشار بر سران کشورهای خارجی، اراده خود را بر آنها تحمیل کند و اغلب تلاش میکند که اهدافی را که در راستای خواستههای خود است محقق کند.
نگرانی این مقامات درباره گفتوگوها به خصوص گفتوگوهای ترامپ با پوتین پس از آن افزایش یافت که گزارشهای اخیر حاکی از آن است که چه بسا رئیس جمهور آمریکا از ماه مارس گذشته (اسفند ۱۳۹۸) میدانسته که روسیه به گروه طالبان برای کشتار نیروهای آمریکایی در افغانستان پول داده اما با این وجود ترامپ هیچگونه اقدامی اتخاذ نکرده است.
این منابع افزودند که گفتوگوهای تلفنی میان پوتین و ترامپ وجود داشته که طی آن ترامپ از تمایل خود برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در افغانستان خبر داده اما هیچگونه بحثی درباره پرداختهای روسیه به طالبان برای کشتار نظامیان آمریکایی در افغانستان وجود نداشته است.
از آن بیشتر، اکثر گفتوگوهای تلفنی ترامپ با سران کشورها نصیب اردوغان شده که حتی گاهی دو بار در هفته با کاخ سفید تماس داشته و این تماسها به صورت مستقیم و به دستور ترامپ به وی منتقل میشده است.
در جریان گفتوگوهای تلفنی ترامپ، وی اهانتهایی را به همپیمان آمریکا داشته است که این اهانتها و رفتارهای ناپسند در گفتوگو با «ترزا می» نخست وزیر سابق انگلیس و «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان بوده است.
ترامپ، ترزا می را فردی ضعیف توصیف کرده که شجاعت ندارد و آنگلا مرکل را نیز احمق خطاب کرده است.
منابع مطلع به شبکه آمریکایی «سیانان» گفتند مقامات آلمانی به حدی در خصوص مکالمه «بسیار تهاجمی» دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان مضطرب شده بودند که تماسهای آنها را مخفی نگه داشتند.
این منابع همچنین گفتند که ترامپ در گفتوگو با همتایان خود از جمله «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی درباره ثروت خود و «نبوغ» و «دستاورهای بزرگ» به عنوان رئیس جمهور آمریکا صحبت کرده و با انتقاد از رؤسای جمهور سابق آمریکا آنها را احمق توصیف کرده است.
ترامپ در جریان گفتوگوهایش با پوتین و اردوغان، فرصت را برای حمله به «جورج بوش» و «باراک اوباما» رؤسای جمهور سابق آمریکا مغتنم شموره و گفته که تعامل مستقیم با وی فایده بیشتری در مقایسه با دولتهای سابق دارد.
ترامپ درباره بوش و اوباما گفته که این دو «هیچ چیزی نمیدانستند» و این یکی از جملات مورد علاقه ترامپ در توصیف رؤسای جمهور سابق آمریکا در گفتوگوهایش با رؤسای جمهور روسیه و ترکیه بوده است.
تصویری که سیانان درباره گفتوگوهای تلفنی ترامپ با سران کشورهای خارجی ترسیم کرده با برخی از توصیفهایی که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در کتابش مطرح کرده تطابق دارد اما مکالماتی که سیانان از آن صحبت کرده دورهای طولانیتری از دوره حضور بولتون در کاخ سفید را ترسیم میکند که فراگیرتر بوده و نگرانیهای بیشتری را به همراه دارد.
همانطور که در کتاب بولتون نیز به آن اشاره شده، این منابع به سیانان گفتند که رئیس جمهور آمریکا همواره منافع شخصی خود برای انتخاب مجدد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و انتقام از رقبای سیاسی و منافع شخصی خود را به مناقع امنیت ملی ترجیح میدهد.
سیانان با هدف حمایت از منابع خبری که جزئیات مکالمههای تلفنی ترامپ با سران کشورهای مختلف را فاش کردهاند، از ذکر نام آنها یا برداشت بلند از اظهارات آنها خودداری کرده است.
دست کم ۱۰ نفر از مقامات مسئول یا به مکالمات تلفنی ترامپ گوش داده یا آنکه آنها را در جریان جزئیات این مکالمهها یا نسخههای مکتوب این مکالمات پس از پایان آن قرار دادهاند. سیانان بارها با منابع مختلف و به صورت متناوب با این منابع و طی ۴ ماه پیش مصاحبه کرده است.
شبکه سیانان با کلی، مکمستر و تیلرسون برای اضهار نظر درباره مکالمات تلفنی ترامپ ارتباط برقرار کرده اما هیچ جوابی از آن دریافت نکرده است. متیس نیز در این باره هیچگونه اظهارنظری نکرده است. کاخ سفید نیز به درخواست سیانان برای اظهارنظر درباره این گزارش پس از انتشار آن خودداری کرده است.
پس از انتشار این گزارش، «سارا ماتیوس» دستیار سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس جمهور ترامپ یک مذاکره کننده در سطح جهانی بوده و همواره به دنبال منافع آمریکا در سطح بینالمللی است و ترامپ توانایی خود برای تقویت منافع راهبردی آمریکا را نشان داده است.»
این در حالی است که یک منبع مطلع از تمامی مذاکرات ترامپ با سران کشورهای روسیه، ترکیه، کانادا، استرالیا و اروپای غربی گفت که این گفتوگوهای تلفنی یک رسوایی به شمار میآید و برای منافع امنیت ملی آمریکا به اندازهای خطرناک است که اگر اعضای کنگره حتی اگر جمهوریخواه باشند شاهد این مکالمات تلفنی بوده یا آنکه متن آن را میخواندند هرگز دیگر قادر نبودند به ترامپ اعتماد کنند.
روابط میان متحدان «پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) از زمان روی کار آمدن ترامپ رو به تیرگی گذاشته است. واشنگتن تأکید دارد که آلمان باید دو درصد از درآمد ناخالص داخلی خود را صرف بودجه امنیتی کند و ترامپ تصمیم گرفته است تا زمانی که برلین بدهیهایش به ناتو را پرداخت نکرده باشد ۱۰ هزار نیروی آمریکایی را از این کشور خارج کند.
منبع: فارس
Saturday, 18 January , 2025