حسن مرادی، کارشناس انرژی گفت: اگر در بازار تنش ایجاد شود لاجرم برخی از کشورها نظیر هند به دلیل فشارهای تورمی که وجود دارد طبیعی است که به سمت ایران کشیده شوند. نگارعلی_ سناریوهای افزایش قیمت نفت تا بشکه ای صد دلار در حالی جان می گیرد که نفت بشکه ای ۸۰ دلار نیز در […]

بحران انرژی ایران را به توافق هسته‌ای باز می‌گرداند؟

حسن مرادی، کارشناس انرژی گفت: اگر در بازار تنش ایجاد شود لاجرم برخی از کشورها نظیر هند به دلیل فشارهای تورمی که وجود دارد طبیعی است که به سمت ایران کشیده شوند.

نگارعلی_ سناریوهای افزایش قیمت نفت تا بشکه ای صد دلار در حالی جان می گیرد که نفت بشکه ای ۸۰ دلار نیز در حال حاضر برای بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی دردسر ساز شده است؛ به گفته پایگاه خبری اویل پرایس بحران انرژی که اوایل ماه جاری میلادی در اروپا آغاز شده است ممکن است اکنون در راه آمریکا باشد.

بر اساس گزارش اخیر فایننشال تایمز نیز یک جنگ واقعی برای محموله‌های گاز مایع آمریکایی بین خریداران آسیایی و اروپایی وجود دارد و این رسانه بر این عقیده است که آسیایی‌ها پیروز این جنگ هستند.

در این میان با وجود درخواست بایدن از اوپک برای افزایش عرضه نفت کماکان عرضه این طلای سیاه به بازار پایین است؛ گفتنی است که افزایش قیمت نفت خام به معنای افزایش قیمت سوخت است، افزایش قیمتی که برای هر رئیس‌جمهوری در ماه های اولیه کار وی مشکل ساز خواهد شد.

جزئیات بیشتر در:

نفت صد دلاری در راه است/ چرا قیمت نفت در بازارهای جهانی صعودی شد؟

آمادگی عربستان برای دوره پسانفت/ صدمیلیارد بشکه نفت ایران زیر زمین می‌ماند

حسن مرادی کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین در خصوص نقش افزایش قیمت نفت بر روی رشد نرخ تورم در کشورهای آمریکایی و اروپایی گفت: انرژی یکی از پارامترهای مهم اقتصاد مصرفی است به خصوص در کشورهای اروپایی که بخش عمده ای از هزینه های خانوار مربوط به آب، برق و گاز می شود؛ بنابراین انرژی در مصارف و مخارج خانوار در کشورهای اروپایی جایگاه ویژه ای دارد و در حال حاضر افزایش قیمت نفت قطعا روی خانواده ها و اقتصاد خانواده اثر می گذارد و آثار تورمی آن اقتصاد کشور را در بر می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: در این میان اما در کشورهایی مثل آلمان که اقتصاد پویاتری دارند تلاش می شود با اقدامات جبرانی مشکلات افزایش قیمت نفت حل شود اما بازخورد افزایش قیمت نفت در کشورهایی نظیر آلمان نیز واضح است به عنوان مثال شهروندی با یکی از شبکه های آلمان تماس گرفت و گفت من بازنشسته ای هستم که ماهی ۱۵ پوند به هزینه های مصرفی من اضافه شده است و در این میان اما دولتمردان آن کشور با برنامه هایی در صدد جبران بر می آیند.

مرادی در ادامه افزود: و اما در کشورهایی مانند انگلیس که پیشرو نیستند و مشکلات معیشتی و اقتصادی دارند جبران این رشد قیمت ها در بازار نفت کار ساده ای نخواهد بود و این افزایش قیمت ها می‌تواند بر روی نرخ تورم در این کشور اثر گذارد و مشکلاتی برای جامعه مصرفی انگلیس به وجود آورد.

بحران انرژی ایران را به توافق هسته‌ای باز می‌گرداند؟

محصولات پتروشیمی گران خواهند شد؟

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که این افزایش قیمت ها چقدر بازار محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ گفت: آثار افزایش قیمت ها در بازار نفت بر روی صنعت پتروشیمی غیرمستقیم است و قیمت اقلام پتروشیمی با سرعت سایر اقلام رشد نخواهد کرد اما به تبع محصولات پتروشیمی نیز از این رشد قیمت ها در امان نخواهند بود؛ محصولات پتروشیمی در سبد خانوار جایگاهی دارند و بر اقتصاد و سبد مصرفی خانوار تاثیر خواهند گذاشت.

بحران انرژی فرصت ایران برای بازگشت به بازار نفت

مرادی در ادامه در پاسخ به این پرسش که بحران انرژی در جهان می‌تواند ایران را به توافق بازگرداند یا خیر؛ گفت: اگر در بازار تنش ایجاد شود لاجرم برخی از کشورها نظیر هند به دلیل فشارهای تورمی که وجود دارد طبیعی است که به سمت ایران کشیده شوند و حتی علاقه داشته باشند توافق هسته ای صورت گیرد و مذاکرات دوباره به جریان افتد و ایران می تواند سوپاپ اطمینانی باشد برای مشکلاتی که در بخش انرژی در جهان به وجود آمده است.به گفته وی حتی محتمل است که غرب توافقی تنها در حوزه انرژی و نفت با یاران داشته باشد.

وی در ادامه گفت: البته کشورهایی نظیر روسیه و عربستان سعودی و حتی عراق امکان جبران ظرفیت را دارند و بنابراین آنها به درآمد بیشتری دست پیدا می‌کنند و بخشی از بازار نفت را به دست می‌آورند.

این کارشناس انرژی در ادامه افزود: باوجود چنین شرکای قدرتمندی در بازار نفت باز هم امکان اینکه سایر کشورها به سمت ایران کشیده شوند بالا است و بحران انرژی می تواند تاثیرات مثبتی بر ورود ایران به بازار انرژی برجا بگذارد و تمایل مصرف‌کنندگان برای حرکت به سمت ما را افزایش دهد.

مرادی در آخر افزود: گفتنی است که علی رغم اینکه اوپک سهمیه‌ها را افزایش نداده است اما گوشه کنار تخطی و تجاوز ممکن است بتواند مازاد بر آنچه سهمیه است به بازار سرازیر کند تا کشورهای اوپک از این آشفته بازار سودی ببرند.

طبق آخرین بررسی‌های صورت گرفته در حال حاضر هر بشکه نفت خام برنت با افزایش قیمت ۴۴ سنتی ۸۲ دلار و ۳۹ سنت قیمت خورده است و هر بشکه نفت خام وست تگزاس نیز با افزایش قیمت یک دلار و ۵ سنتی بشکه ای ۷۹ دلار و ۳۵ سنت قیمت خورده است و نفت خام سنگین ایران نیز در حال حاضر بشکه ای ۷۸ دلار و ۱۳ سنت معامله می شود.

۲۲۳۲۲۷