دکتر ارتوپدی در زمینه توانبخشی، تشخیص، درمان و پیشگیری از برخی مشکلات سیستم عضلانی و اسکلتی بدن کمک می کند. در صورت بروز هر گونه مشکل در بخش اسکلتی لازم است که به دکتر متخصص ارتوپد خوب مراجعه نمایید، تا با بررسی دقیق و به موقع جلوی گسترش بیماری را بگیرد. دکتر ارتوپد کیست؟ دکتر […]
دکتر ارتوپدی در زمینه توانبخشی، تشخیص، درمان و پیشگیری از برخی مشکلات سیستم عضلانی و اسکلتی بدن کمک می کند. در صورت بروز هر گونه مشکل در بخش اسکلتی لازم است که به دکتر متخصص ارتوپد خوب مراجعه نمایید، تا با بررسی دقیق و به موقع جلوی گسترش بیماری را بگیرد.
دکتر ارتوپد کیست؟
دکتر ارتوپد آسیبهای سیستم اسکلتی عضلانی را درمان میکند. سیستم اسکلتی عضلانی شامل استخوانها، ماهیچهها، رباطها، تاندونها، مفاصل و اعصاب میشود. این شاخه از پزشکی ابتدا برای درمان کودکانی که به بیماریهای فلجکننده و ناتوانکننده مبتلا بودند، توسعه پیدا کرد.
اگر در طول زندگی خود دچار درد مفاصل شده باشید یا آسیب جدی به سیستم اسکلتی عضلانی شما وارد شده باشد، احتمالا به متخصص ارتوپد مراجعه کردهاید. دکتر ارتوپد در تشخیص و درمان تخصصی مهارت بالایی داشته و بیماریهای مربوط به این بافتها را درمان میکند.
ارتوپدی چیست؟
همانطور که گفتیم دکتر ارتوپد بیماریهای مربوط به سیستم اسکلتی را درمان میکند. ارتوپدی شاخهای از پزشکی است که دکتر متخصص داخلی با ادامه تحصیل در مقطع فوقتخصص میتواند به آن دست پیدا کند. این شاخه از پزشکی روی سیستم ماهیچهها و استخوانها تمرکز دارد.
در مراکز تخصصی ممکن است دکتر ارتوپد بهعنوان بخشی از تیم درمان ارتوپدی کار کند. این تیم شامل فوقتخصص ارتوپدی، دستیاران پزشک، پرستاران، متخصصان کار و فیزیوتراپی و مربیهای ورزشی میشود.
گردن درد
گردن درد جزء مشکلات شایع است که اغلب افراد حداقل یک بار در زندگی به آن دچار شده اند. برخی از رفتارهای غلط موجب بروز مشکلاتی در محل های گردن، عضلات و تاندون ها می شود که وجود هر کدام از این آسیب ها درد شدید در گردن ایجاد می کند.
ستون فقرات در بخش گردن شامل هفت مهره و دیسک های بین مهره ای بوده که این مهره ها وظیفه تحمل وزن سر و حرکات متنوع آن را دارند.
هرگونه مشکلی که در استخوان عضلات و اعصاب گردن به وجود بیاید، درد در ناحیه گردن، دست یا شانه ایجاد می شود.
عوامل زیادی باعث ایجاد گردن درد می شوند که برخی از آن عبارتند از:
حالت خوابیدن
حالت نامناسب خوابیدن و استفاده از بالش های بیش از حد سفت یا صاف موجب شده تا بر روی گردن فشار ایجاد شود که در طولانی مدت موجب درد گردن می گردد.
کار یا ورزش های سخت
در هنگام کار یا ورزش ممکن است قسمتی از بالای بدن و بازوها به درستی حرکت نکنند که موجب ایجاد درد و آسیب به گردن می شود.
فشار بر روی گردن
در هنگام انجام برخی از کارها ممکن است که فشار و تمرکز بر روی یک کار موجب شده که عضلات سر گردن و شانه ها دچار کشیدگی گردند.
بیماری های مختلف
برخی از بیماری ها مانند تنگی کانال نخاعی، آرتروز گردن، مننژیت و آنفولانزا موجب ایجاد التهاب و مشکلات زیادی در گردن می شوند.
به غیر از مواردی که در این بخش ذکر شد، بسیاری از بیماری ها و مشکلات دیگر می توانند بر روی گردن و عضلات و استخوان آن تأثیر بگذارند. در صورت بروز هرگونه علائم درد بهتر است تا از متخصص ارتوپد در سریعترین زمان کمک بگیرید.
دیسک کمر
ستون مهره های بدن برای حرکت بهتر به صورت قطعاتی درست شده که در کنار یکدیگر به مانند مهره های تسبیح قرار گرفته اند و موجب حرکت بدن می شوند. این قطعات برای حرکت بهتر از قطعاتی به نام دیسک تشکیل شده است، در داخل این قطعات ماده ژلاتین مانند وجود دارد که موجب حرکت بهتر قطعات بر روی یکدیگر می گردند.
دیسک کمر یا پارگی اغلب در افراد میانسال رخ می دهد، این بیماری درد زیادی را در کمر و اندام تحتانی برای ماه ها و حتی سال ها به وجود می آورد و در صورت بهبود نسبی نیز این دردها به صورت مزمن باقی می ماند.
زمانی که دیسک دچار پارگی و بیرون زدگی می شود، اصطلاحاً افراد به این مشکل دیسک کمر می گویند. از مهمترین علائم دیسک کمر می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
· درد موضعی در ناحیه کمر که در برخی از بیماران ممکن است وجود نداشته باشد.
· درد انتشار شده در پاها که جزء مهمترین علائم دیسک مطرح می گردد.
· احساس ناتوانی یا گرفتگی در پاها به خصوص درد در پشت زانوها و احساس بی حسی و ضعف عضلانی از علائم این مشکل است.
· احساس سوزش در کف پا، احساس گزگز کردن و خواب رفتگی در پاها جزء علائم شایع است.
در صورت وجود دردهای مختلف در ناحیه کمر و پاها پس از مراجعه به متخصص ارتوپد، پزشک با کمک روش های تشخیصی مختلف مانند انواع تست mri تست نوار عصب و عضله و تست های مختلف دیگر محل درد و نوع درد را تشخیص داده و اقدام به ارائه راه های درمانی مناسب می کند.
آرتروز
در محل اتصال دو استخوان به یکدیگر مفصل قرار می گیرد، مفصل ها با بافتی محافظتی به نام غضروف پوشیده می شوند. زمانی که غضروف ها تجزیه شده و موجب اتصال استخوان ها به یکدیگر می گردند، آرتروز پدید می آید.
آرتروز جزء شایع ترین بیماری های مفصلی مزمن است که به عنوان یک بیماری پیش رونده پنج مرحله مختلف دارد. در مرحله ابتدایی مفصل کاملاً طبیعی است اما در مرحله ۴ آرتروز کاملاً شدید شده و اغلب افراد فقط تا ۴ مرحله پیشرفت دارند پس از آن تا مدت های طولانی درد ادامه پیدا می کند.
در افرادی که دچار آرتروز شدید هستند اصطحکاک بین استخوان ها رخ می دهد که در زمان تشدید درد برخی از علائم به وجود می آید:
افزایش تورم و التهاب
مقدار مایع سینوویال در مفصل افزایش پیدا می کند، مقدار معمول این مایع موجب کاهش اصطحکاک می گردد؛ اما با افزایش آن در مفاصل تورم ایجاد می شود.
افزایش درد
افزایش درد زیاد است در حال استراحت نیز افراد درد زیادی را تحمل می کنند.
کاهش دامنه حرکتی
به دلیل سفت بودن یا دردناک بودن مفاصل دامنه حرکتی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و انجام فعالیت های روزمره نیز دشوار می گردد.
مفاصل بی ثبات
مفاصل ثبات خود را از دست می دهند و به عنوان مثال آرتروز شدید در زانو موجب قفل شدن زانوها یا حرکت های ناگهانی در زانو می گردد.
آرتروز در بخش های مختلف بدن ایجاد می شود که هر بخش را به شکل خاصی در گیر می کند. از انواع آرتروز می توان به آرتروز دست، آرتروز مفصل ران، زانو، آرتروز گردن، آرتروز ستون مهره ها اشاره نمود.
آسیب های ورزشی
آسیب های ورزشی معمولاً در حین تمرین کردن یا شرکت در رویدادهای ورزشی رخ می دهد. کودکان بیشتر در معرض آسیب های ورزشی قرار می گیرند، چرا که آشنایی کافی با نوع حرکات ورزشی ندارند.
آسیب های مختلفی در حین انجام ورزش ممکن است برای افراد به وجود بیاید که جهت آشنایی بیشتر برخی از آن را بررسی می کنیم:
کشیدگی عضلات
از شایع ترین آسیب ها می توان به کشیدگی عضلات و تاندون ها اشاره کرد که در نتیجه خستگی زیاد رخ می دهد.
پیچ خوردگی
ربات ها ممکن است که در اثر حرکت اشتباه در هم بپیچند یا پاره شوند. معمولاً پیچ خوردگی مچ پا جزء شایع ترین مشکلات است؛ اما گاهی اوقات پیچ خوردگی زانو و مچ دست و آرنج نیز به وجود می آید. پیچ خوردگی ها بسیار دردناک بوده و نسبت به کشیدگی دوره درمان طولانی تری دارند.
آسیب های مرتبط با زانو
زانو یک مفصل پیچیده است که در اغلب فعالیت های ورزشی باید فشار زیادی را تحمل کند. از آسیب های مرتبط با زانو می توان به پارگی غضروف، دررفتگی و شکستگی، پارگی رباط صلیبی و قدامی اشاره کرد که در تمامی این موارد زانو بسیار دردناک شده و گاهی ورزشکار را زمین گیر می کند.
شکستگی
ضربه های شدید در ورزش ممکن است که باعث آسیب هایی مانند شکستگی دست و پا شود که شکستگی ها بسیار دردناک بوده و چندین هفته باید برای درمان آنها زمان بگذارید.
در صورت بروز هر گونه از این مشکلات از جمله آسیب های ورزشی، وجود آرتروز، دیسک کمر، گردن درد و مشکلات شایع دیگر در ستون فقرات لازم است که حتما به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید، تا پس از بررسی های کامل از طریق راه های کمکی مانند انواع عکسبرداری و ام آر آی بهترین راه درمان را برای فرد در نظر بگیرند.
چه زمانی باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنیم؟
درصورتیکه دچار درد و آسیب در استخوان، ماهیچه، تاندون، رباط یا مفاصل شدید، باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. دکتر ارتوپد باتوجهبه علائم و نوع درد تشخیص میدهد که آسیب به کدام ناحیه وارد شده است. در صورت نیاز ممکن است پزشک آزمایشهای تصویربرداری را توصیه کند تا بتواند به طور دقیق آسیب را شناسایی کند.
اگر به دنبال بهترین دکتر ارتوپد هستید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
لیست بهترین دکترهای ارتوپد تهران
Sunday, 19 January , 2025