اگر قصد سفر چند روزه در این روزهای تعطیل دارید، باید پیش از سفر خودرویتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید در راه نمی‌مانید. نادیا زکالوند: پیش از مسافرت باید قسمت‌های مختلف خودرویتان را امتحان و بررسی کنید تا در سفر با مشکلی روبه‌رو نشوید و تعطیلات به‌ کام‌تان تلخ نشود. برای اینکه رانندگی روان […]

استارت نزنید! اول این ده نکته را بخوانید

اگر قصد سفر چند روزه در این روزهای تعطیل دارید، باید پیش از سفر خودرویتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید در راه نمی‌مانید.

نادیا زکالوند: پیش از مسافرت باید قسمت‌های مختلف خودرویتان را امتحان و بررسی کنید تا در سفر با مشکلی روبه‌رو نشوید و تعطیلات به‌ کام‌تان تلخ نشود. برای اینکه رانندگی روان و ایمنی داشته باشید، موارد زیر را بررسی کنید:

۱. فشار هوای لاستیک‌های خودرو

مقدار فشار هوای لاستیک‌های خودرو باید متعادل باشد تا علاوه‌بر حرکت روان چرخ‌ها، مواقع ترمز، لاستیک‌ها به سرعت از حرکت بایستند. فشار های زیاد یا کم لاستیک روی رانندگی، روان‌ اثر منفی می‌گذارد.

بیشتر خودروهای مدرن امروزی سیستم بررسی فشار هوای لاستیک دارند و در صورت نامتعادل بودن فشار هوای لاستیک به راننده هشدار می‌دهند. اما اگر خودرویتان به چنین سیستمی مجهز نیست، باید با استفاده از دستگاه فشارسنج، فشار هوای لاستیک خودرو را چک کنید. این کار را می‌توانید در هر تعمیرگاه ساده خودرو انجام دهید.

۲. برف‌پاک‌کن‌ها و آبپاش

رانندگی با شیشه جلوی کثیف یا پر از لکه واقعا کلافه‌کننده و در عین حال خطرناک است. اگر برف‌پاک‌کن‌ها فرسوده شده‌اند، آنها را تعویض کنید. درضمن آبپاش شیشه جلوی خودرو را هم بررسی کنید تا آب به‌راحتی از آن خارج شود و هنگام رانندگی در صورت لزوم بتوانید با کمک آبپاش و برف‌پاک‌کن‌ها شیشه جلوی خودرو را تمیز کنید. در فصل بهار مانند زمستان احتمال اینکه شیشه جلوی خودرو کثیف شود بسیار است. در این فصل گاهی‌اوقات گرده‌ها و حشرات به شیشه جلوی خودرو برخورد می‌کنند و شیشه کثیف می‌شود. همچنین مراقب ترک یا شکستگی روی شیشه خودرو باشید.

۳. روغن موتور خودرو

روغن موتور خودرو برای روان کار کردن خودرو کاملا حیاتی است. اگر موتور بدون روغن بماند، صدمه پرهزینه‌ای به خودرو وارد می‌شود و علاوه‌بر آن، خودرو در جاده از حرکت بازمی‌ماند و مسلما وقتی از خانه دور هستید، این آخرین چیزی است که می‌خواهید.

با استفاده از میله مدرجی که مخصوص بررسی مقدار روغن موتور است، آن را چک کنید. البته سطح روغن موتور در خودروهای مدرن را می‌توان به‌راحتی از طریق سیستم رایانه‌ای آن چک کرد. اگر مقدار روغن از مقدار توصیه‌شده کمتر بود، آن را تکمیل کنید. درضمن مراقب باشید که بیش از حد روغن نریزید که این کار هم به موتور صدمه می‌زند.

روغن ترمز را هم فراموش نکنید. روغن ترمز نقش حیاتی در درست کارکردن ترمزها دارد. این روغن مسئول به حرکت درآوردن بخش‌های مختلف سیستم ترمز خودرویتان است. بدون این روغن هرقدر هم پایتان را روی پدال ترمز فشار دهید، خودرویتان متوقف نمی‌شود. بهتر است هر یک تا دو سال، روغن ترمزتان را عوض کنید.

استارت نزنید! اول این ده نکته را بخوانید

۴. چراغ‌ها

برای اینکه رانندگی امن و مطمئنی داشته باشید باید تمام چراغ‌های خودرو، از جمله چراغ‌های روشنایی جلو و عقب خودرو، مه‌شکن، چراغ‌های راهنما و ترمز را بررسی کنید و اگر چراغی نیاز به تعویض دارد، آن را عوض کنید. بدون وجود روشنایی در تاریکی، خودروهای دیگر نمی‌توانند شما را ببینند و در خطر تصادف قرار می‌گیرید. تعویض چراغ‌ها کار مشکلی نیست اما اگر بخواهید یک تعمیرکار این کار را انجام دهد، هزینه چندانی ندارد. درضمن چراغ‌های راهنما و ترمز برای هشدار به راننده‌های دیگر است تا از تصادف‌های احتمالی کاسته شود.

۵. خنک‌کننده موتور

خنک‌کننده موتور، با تنظیم دمای سیستم خنک‌کننده موتور خودرو را سالم نگه می‌دارد. خودروهای جدید به سیستم خنک‌کننده‌ مداربسته مجهز هستند و به پرکردن این سیستم از مایع خنک‌کننده نیازی ندارند. اما در خودروهای قدیمی باید درون محفظه موتور، مایع خنک‌کننده بریزید تا موتور درست کار کند.

۶. بررسی عمق آج و شیارهای لاستیک

لاستیک‌های کهنه و فرسوده تاثیر بسیار بدی روی کنترل خودرو در جاده و هنگام ترمز می‌گذارند. پیش از شروع یک سفر طولانی آج لاستیک‌های خودرویتان را بررسی کنید. عمق شیارهای موجود روی لاستیک نباید کمتر از ۱,۶ میلی‌متر باشد. در واقع عمق شیارها باید چیزی بین ۱,۶ و ۳ میلی متر باشد. اگر آج لاستیک‌تان عمق لازم را از دست داده بود، حتما پیش از سفر لاستیک‌ها را با لاستیک‌های نو عوض کنید.

استارت نزنید! اول این ده نکته را بخوانید

۷. سوخت خودرو

اگر پیش از خروج از شهر محل زندگی‌تان باک بنزین‌تان را پر کنید، در وقت‌تان صرفه‌جویی می‌کنید و کمتر دچار اضطراب تمام شدن بنزین می‌شوید. اگر سوار خودروی هیبریدی هستید، مراقب باشید پیش از حرکت، آن را کاملا شارژ کنید.

۸. کیف لوازم اضطراری خودرو

هر چیزی که در سفر در صورت خراب شدن احتمالی خودرو نیاز دارید با خود بردارید. از برخی از این لوازم می‌توان به کپسول آتش‌نشانی، سیم بکسل با تحمل فشار ۳ تن، کابل باتری ۳۰۰ میلی‌آمپری، ثلث خطر شب‌نما، جلیقه شب‌نما، اسپری پنچری، دستکش، چراغ قوه، طناب‌ کشی قلاب‌دار، بسته فیوز خودرو و چسب برق اشاره کرد. درضمن یادتان باشد جعبه کمک‌های اولیه هم همراه خود داشته باشید.

۹. فیلترهای هوا

بسیاری از وسایل نقلیه دارای دو نوع فیلتر هوا هستند. یکی از این فیلترها، فیلتر موتور است که می‌تواند هوای بدون گردوغبار را وارد موتور کند و دیگری فیلتر هوای کابین خودروست که هوای ورود به کابین را فیلتر می‌کند. هر ۱۵‌هزار تا ۲۵هزار کیلومتر کارکرد خودرو، فیلترهای هوای آن را عوض کنید.

۱۰. تمیز نگهداشتن خودرو

تجربه سفر با وسیله‌نقلیه تمیز، تجربه خوبی برای سرنشینان آن دارد. پیش از حرکت با استفاده از جاروبرقی آشغال‌های داخل خودرو را تمیز کنید. تمیز کردن قسمت بیرونی خودرو را هم فراموش نکنید.

با بررسی و تعمیر مرتب خودرویتان می‌توانید همیشه و در هر زمان که خواستید بدون هیچ نگرانی به سفر بروید. بنابراین تعمیرات خودرویتان را به روزهایی که قصد سفر دارید موکول نکنید.

بیشتر بخوانید:

چطور در مهمانی و سفر مراقب کرونا باشیم؟

منابع:cazoo

forbes

۴۷۴۷