ایسنا نوشت: خزندگان قدیمیترین ساکنان خشکی هستند و کشور ایران نیز به علت اقلیم خاص خود زیستگاه گونههای متنوعی از خزندگان است. خزندگان به عنوان یکی از قدیمیترین گروه از جانوران خشکی زی، سالهای درازی روی کره زمین زندگی کردهاند. کشور ایران نیز به علت قرارگیری در کمربند جهانی خشک و نیمه خشک و واقع […]
ایسنا نوشت: خزندگان قدیمیترین ساکنان خشکی هستند و کشور ایران نیز به علت اقلیم خاص خود زیستگاه گونههای متنوعی از خزندگان است.
خزندگان به عنوان یکی از قدیمیترین گروه از جانوران خشکی زی، سالهای درازی روی کره زمین زندگی کردهاند. کشور ایران نیز به علت قرارگیری در کمربند جهانی خشک و نیمه خشک و واقع بودن در محل برخورد اقالیم زیستی آفریقا، جنوب آسیا، آسیای مرکزی و اروپا از تنوع زیستی مناسبی در زمینه خزندگان برخوردار است.
*خزندگان قدیمیترین رده از حیات وحش جانوری(مهره داران) خشکیزی هستند.
*عمر خزندگان روی کره زمین به ۳۰۰میلیون سال میرسد.
*تنوع گونه ای قابل ملاحظهای از خزندگان در ایران مشاهده شده است.
*با در نظر گرفتن مهاجر بودن بسیاری از پرندگان ایران، خزندگان ایران بزرگترین گروه مهرهداران مقیم ایران هستند.
*خزندگان ایران شامل ۲۲۵گونه (مارها با ۷۷ گونه، سوسمارها با ۱۳۶ گونه، لاکپشت ها با ۱۰ گونه و کروکودیل ها و کرم سوسمارها هر کدام با یک گونه) میشوند.
*تعداد خزندگان ایران هر ساله با کشف گونههای جدید افزایش تقریبا مییابد و برابر با تعداد خزندگان شناخته شده کل اروپا است.
*علی رغم اینکه کشور ایران تقریبا حدود سه درصد از مساحت آسیا را تشکیل میدهد، زیستگاه حدود ۱۰ درصد از خزندگان کل آسیاست.
*ازمیان خزندگان ایران بیش از ۴۰ گونه بومی هستند و بسیاری از این خزندگان بومی در زیستگاههای کوچک و محدودی زندگی میکنند.
*به دلایل بسیاری مانند تخریب زیستگاه بقای بسیاری از گونههای حیات وحش در معرض خطر قرار گرفته است.
*اصلیترین تهدید برای خزندگان و دوزیستان دنیا و کشور ما تغییرات اقلیمی است. خشکسالی، کاهش بارندگی و بارندگیهای بیموقع است.
*گاندو یا تمساح مردابی، به علت تنش آبی، لاکپشتهای خشکی و دریایی بهخصوص لاکپشت فراتی و افعی البرزی به علت برداشت غیرمجاز و تخریب زیستگاه گونههایی هستند در در خطر انقراض قرار دارند.
*کنوانسیون سایتیس، کنوانسیون تجارت بین المللی گونههای گیاهی و جانوری در معرض انقراض است و بسیاری از خزندگان در لیست این کنوانسیون قرار دارند.
بیشتر بخوانید:
علاقهمندان به محیط زیست اینگونه سفر میکنند
۲۳۳۲۳۳
Wednesday, 22 January , 2025