جنجال برگزاری کنکور تمامی ندارد. پس از آنکه جلسه وزرای دولتی با رئیس کمیسیون آموزش مجلس منتهی به تصمیم گیری درباره برگزاری کنکور بدون تعویق شد، امروز قالیباف بار دیگر رشته ها را پنبه کرد. جنجال کنکور در شرایط کرونایی پس از آن آغاز شد که سیلی از درخواست ها در شبکه های اجتماعی برای […]
جنجال برگزاری کنکور تمامی ندارد. پس از آنکه جلسه وزرای دولتی با رئیس کمیسیون آموزش مجلس منتهی به تصمیم گیری درباره برگزاری کنکور بدون تعویق شد، امروز قالیباف بار دیگر رشته ها را پنبه کرد.
جنجال کنکور در شرایط کرونایی پس از آن آغاز شد که سیلی از درخواست ها در شبکه های اجتماعی برای تعویق کنکور روانه شد و رسانه ها با بازتاب دغدغه داوطلبان، از مسئولان خواستند درباره زمان برگزاری کنکور تجدیدنظر کنند.
مجلس شورای اسلامی پس از این درخواست ها پیشقراول پیگیری تعویق کنکور شد اما در نهایت رای ستاد کرونا این بود که آزمون سراسری در موعد مقرر برگزار شود.
در پی این تصمیم سید مجید حسینی استاد دانشگاه تهران در گفتگویی زنده با خبر فوری، نسبت به این تصمیم انتقاد کرد و در یک افشاگری، روشن کرد که دلیل تصمیم ستاد ملی کرونا، منافع شخصی برخی اعضای آن بوده است. او گفت که برخی از تصمیم گیرندگان، دانشگاه های خصوصی دارند و اگر رای به تعویق کنکور دهند، زیان خواهند کرد! (افشاگری سید مجید حسینی را حتما بخوانید و ببینید).
در پی این حرف و حدیث ها، رئیس مجلس امروز بار دیگر اولتیماتومی ۴۸ ساعته برای رسیدگی به وضعیت کنکور داد.
رؤسای کمیسیون های بهداشت و آموزش و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ظرف ۴۸ ساعت، در جلسه ای با حضور وزرای بهداشت و علوم، مشکلات موجود در برگزاری کنکور را بررسی و برای نحوه رفع این مشکلات برنامه ریزی کنند
او گفت: در کنکور دکتری، ۱۰ درصد و در کنکور کارشناسی ارشد حدود ۱۵ درصد از داوطلبان نسبت به سال گذشته عموما به دلیل هراس از ابتلا به کرونا در آزمون کمتر شرکت کرده اند که معنای آن این است که ده ها هزار نفر به دلیل نگرانی، از حق شرکت در آزمون محروم شدند. در کنکور سراسری این نگرانی ها می تواند به محرومیت از حضور در دانشگاه منجر شده که بسیار نگران کننده است. وی با بیان اینکه در عین افزایش انتظارات از نهادهای اجرایی برگزاری کنکور، بودجه لازم برای عمل به پروتکل ها از سوی دولت اختصاص داده نشده است، اظهار داشت: تهیه تجهیزات لازم ضدعفونی و گندزدایی، افزایش عوامل اجرایی، تهیه لوازم محافظتی لازم و به کارگیری افراد کارآزموده برای اخذ امتحان از داوطلبان مشکوک و یا مبتلا به کرونا به بودجه نیاز دارد که باید پیگیری شود.
قالیباف ادامه داد: نمایندگان مجلس و وزرای بهداشت و علوم بر لزوم رعایت فاصله ۱٫۸ متری تأکید کرده اند اما این فاصله در عین عمل در بسیاری از مواقع رعایت نشده و علاوه بر آن در کنکور سراسری پیش رو، تعداد بسیار بیشتر داوطلبان نسبت به کنکور دکتری و ارشد و تجربه کمتر داوطلبان برای حضور در آزمون های سراسری و آشنایی کمتر آنها با فضای آزمون نسبت به آزمون های تحصیلات تکمیلی و همچنین تعداد بسیار زیادی از داوطلبان حتما همراه و مشایعت اعضای خانواده خود به محل برگزاری آزمون می روند که این به معنای افزوده شدن صدها هزار نفر از والدین پشت درب های محل برگزاری آزمون است که خود نیازمند تمهید، برنامه ریزی، مدیریت و حتی اطلاع رسانی های لازم است.
وی افزود: همچنین در این گزارش به موارد دیگری از پروتکل های جدید که به طور کامل رعایت نشده است، اشاره شده بر این اساس ضروری است رؤسای کمیسیون های بهداشت و آموزش و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ظرف ۴۸ ساعت، در جلسه ای با حضور وزرای بهداشت و علوم، مشکلات موجود را بررسی و برای نحوه رفع این مشکلات برنامه ریزی کنند.
به این ترتیب حالا بار دیگر موضوع کنکور به خانه اول برگشته و باید دید در دوئل قالیباف با ستاد ملی مقابله با کرونا، غول کنکور مغلوب خواهد شد یا بار دیگر لبخند بر لبان مافیای آزمون سراسری نقش خواهد بست.
منبع: خبرفوری
Sunday, 19 January , 2025