قطرات کوچک آب را می توان به یک فلز رسانا تبدیل کرد! دریافت ۱۱ MB سحر استاد رحیمی_ خاصیت الکتریکی آب فراتر از تصور ما تا به امروز است. قدرت هدایت الکتریکی آب در فشار های بسیار بالا بیش از یک هادی الکتریکی فلزی در محیط آزمایشگاهی خواهدبود. آبی که در طبیعت یافت می شود […]
قطرات کوچک آب را می توان به یک فلز رسانا تبدیل کرد!
سحر استاد رحیمی_ خاصیت الکتریکی آب فراتر از تصور ما تا به امروز است. قدرت هدایت الکتریکی آب در فشار های بسیار بالا بیش از یک هادی الکتریکی فلزی در محیط آزمایشگاهی خواهدبود. آبی که در طبیعت یافت می شود می تواند برق را هدایت کند. این خاصیت از یون های آزاد نشات میگیرد، اما دلیل این اتفاق تنها فشار بالا نخواهد بود!
با قرار دادن آب در کنار یک فلز قلیایی به طور مثال آلیاژ سدیم-پتاسیم، یون های آب باردار شده و آن را به یک هادی الکتریکی یا همان فلز تبدیل می کند. این رسانایی حاصل از واکنش آب و فلز قلیایی صرفا چند ثانیه باقی می ماند اما انتقال فاز به یون های آب با چشم غیر مسلح هم قابل مشاهده است.
فیزیکدان آلمانی رابرت سیدل در توضیح این اتفاق می گوید: آب باعث تغییر رنگ قطره سدیم-پتاسیم از نقره ای به طلایی درخشان میشود. از نظر تئوری، تمام مواد میتوانند تحت فشار بالا رسانا شوند اما نکته اصلی این آزمایش فشار میان اتم های آب است. با همپوشانی الکترون های آب، فشاری حدود ۴۸ مگا بار یا به عبارتی ۴۸ میلیون برابر فشار جو زمین در سطح دریا تولید می شود. اما این فشار چه مشکلی میتواند به وجود آورد.
آب و فلز های قلیایی بسیار واکنش پذیر هستند، بهطوری که واکنش بین این دو ماده میتواند منجربه انفجار بزرگی شود. اما دانشمندان با تغییر در این آزمایش مشکل فشار بالای واکنش فلز و آب را نیز حل کردند. اگر آب را در یک محفظه خلا به یک فلز قلیایی اضافه کنیم، به همان درخشندگی طلایی و خاصیت رسانایی در آزماش قبل خواهد رسید. همچنین این مطالعات می تواند راهی برای مطالعه شرایط پر فشار درون سیاره ای مانند نپتون و اورانوس و مشتری نیز باشد.
۲۷۷۳۲۲
Tuesday, 26 November , 2024