تسنیم نوشت: مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان اینکه رویکرد اصلی ما مردمی سازی استاندارد و تحول در سازمان ملی استاندارد است، گفت: فشارها هیچ اثری بر تصمیمات سازمان ملی استاندارد ندارد به نحوی که این موضوع در خودرو خودش را نشان داد. عباس نوری مدیرکل استاندارد استان تهران دغدغه های خود در بخش استاندارد […]

چرا محصولی که کیفیت پایین یا کارایی لازم را ندارد علامت استاندارد می گیرد؟

تسنیم نوشت: مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان اینکه رویکرد اصلی ما مردمی سازی استاندارد و تحول در سازمان ملی استاندارد است، گفت: فشارها هیچ اثری بر تصمیمات سازمان ملی استاندارد ندارد به نحوی که این موضوع در خودرو خودش را نشان داد.

عباس نوری مدیرکل استاندارد استان تهران دغدغه های خود در بخش استاندارد استان تهران را مطرح و تاکید کرد، باید تحول را در بخش استانداردسازی ایجاد کرد تا ضمن تدوین استانداردهای بومی در کشور فرهنگ استاندارد هم در بین آحاد مردم ترویج پیدا کند.

*چرا محصولی که کیفیت پایین یا کارایی لازم را ندارد علامت استاندارد می گیرد؟

نوری گفت استاندارد حد مطلوبیت کالاست و اعلام می‌کند که این کالا کیفیت لازم را جهت استفاده دارد. وقتی فرهنگ استاندارد ترویج پیدا کند خود به خود دغدغه مردم کیفیت شده و این موضوع جزء مطالبه آنها خواهد شد. در این شرایط دیگر رقابت برای استاندارد گرفتن نیست بلکه رقابت برای افزایش کیفیت است.

متاسفانه ترجمه سازی و ترجمه کردن استانداردهای تدوین شده در کشور وجود دارد. بر همین اساس بسیاری از استانداردها بر روی بعضاً کالاهای فاقد کیفیت بالا نصب می شوند. علت همین ترجمه هایی است که صورت گرفته است ولی قطعا در دوره تحولی سازمان ملی استاندارد کیفیت هم ارتقا پیدا خواهد کرد.

*فشارها هیچ اثری بر تصمیمات سازمان ملی استاندارد ندارد

در بخش خودرو تأییده های استاندارد یک ماه شده است و اگر احساس شود این موضوع باید در برخی صنایع دیگر هم اجرایی شود این کار صورت خواهد گرفت. باید تأکید کنم فشارها هیچ اثری بر تصمیمات سازمان ملی استاندارد ندارد به نحوی که این موضوع در خودرو خودش را نشان داد.

نوری افزود: در چارچوب استانداردهای خدمات پس از فروش الزاماتی تعریف و آنها باید رعایت شود. ضمن اینکه سالیانه بازرسی ها انجام می شد اما چون رعایت استانداردها الزامی نبود اتفاقی خاصی جهت ارتقا خدمات صورت نمی گرفت. با استانداردهای جدید به خودروسازان و شرکتهای خدمات پس از فروش اعلام کرده‌ایم که باید چارچوب ها را رعایت کنند. اگر انجام ندهند مورد تعلیق و ابطال قرار می گیرند.

بحث پله بندی استاندارد و رتبه بندی استانداردها هم در دستور کار سازمان قرار دارد البته باید بازخورد این موضوع را در صنایع بررسی کنیم. نمی توانیم استانداردهای بالاتری تدوین کنیم که از توان واحد تولیدی خارج باشد. یکی از محورهای دیگری که در سازمان ملی استاندارد و بخصوص در استان تهران دنبال می شود بحث استانداردسازی و کیفیت است که در این زمینه می توانیم از ظرفیت مردم استفاده کنیم. در این زمینه حتی جلساتی هم با برخی گروه های جهادی و نهادهای موثر داشته ایم.

وی در پایان گفت: هر کالایی که مشمول استاندارد اجباری باشد را ما بررسی می کنیم. ملاک اجباری بودن آن کالاست حال مهم نیست تولید در کدام بخش انجام می شود باید استانداردها رعایت شود.‌ مثلاً یکی از موضوعاتی که استاندارد اجباری دارد و متاسفانه خیلی تولید می شود و خطرناک است بحث سوسیس و کالباس است. ما بارها هشدار داده ایم مردم نخرند اما امروز این را تعطیل می کنید فردا مثل قارچ یک جای دیگر سبز می شود به همین منظور آگاهی بخشی مردم هم در این زمینه بسیار مؤثر است.

بیشتر بخوانید :

۲۲۰ ۴۶