نامه نوشت:پیکان خاطره انگیزترین خودرو ایرانیان است. ماشینی که هنوز هم بین بعضی جوانان ایرانی طرفداران فراوانی دارد. اتومبیل خاطره‌ها جایگاه ویژه‌ای در تاریخ ایران دارد. در سال ۵۲ این خودرو برای بار اول دچار افزایش قیمت شد، که همین افزایش قیمت سبب ناراضایتی مردم در آن زمان شد. تولید پیکان از سال ۱۳۴۶ خورشیدی […]

قیمت پیکان در سال ۵۲ چقدر بود؟ / افزایش قیمت ماشین خاطره‌ها صدای مردم را درآورد

نامه نوشت:پیکان خاطره انگیزترین خودرو ایرانیان است. ماشینی که هنوز هم بین بعضی جوانان ایرانی طرفداران فراوانی دارد. اتومبیل خاطره‌ها جایگاه ویژه‌ای در تاریخ ایران دارد. در سال ۵۲ این خودرو برای بار اول دچار افزایش قیمت شد، که همین افزایش قیمت سبب ناراضایتی مردم در آن زمان شد.

تولید پیکان از سال ۱۳۴۶ خورشیدی آغاز شد و در روز ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۸۴ پس از گذشت ۳۸ سال و تولید دو میلیون و ۲۹۵ هزار دستگاه، تولید پیکان متوقف شد و آخرین پیکان تولیدی به موزه فرستاد شد.. از سال ۱۳۴۶ پیکان با دو مدل دولوکس و کارلوکس به بازار عرضه شد و در این سال وانت پیکان و تاکسی پیکان هم به آن اضافه شد و پیکان اتوماتیک نیز در سال ۱۳۴۹ به تولیدات افزوده شد. در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ شش مدل پیکان تولید می‌شد که عبارت بود از دولوکس، وانت، کار، جوانان، تاکسی و اتوماتیک.

با توجه به اینکه در قیمت مدل‌های مختلف پیکان از اول بهمن ۱۳۵۰ تا شهریور ۵۲ که بیش از ۱۹ ماه می‌شود تغییری داده نشده بود، ایران خودرو در اطلاعیه ای اعلام کرد، با بالارفتن قیمت مواد اولیه قیمت این خودرو تا حدودی گران می‌شود.

قیمت‌های جدید در شهریور سال ۵۲ به نمایندگان فروش پیکان ابلاغ شد و به اجرا درآمد. بر اساس قیمت‌های جدید مدل‌های مختلف پیکان از ۱۵ هزار ریال تا ۱۸ هزار ریال افزایش قیمت یافت.

مدل قیمت ۱۳۵۲
اتومبیل پیکان دولوکس ۲۳۹ هزارو ۹۰۰ ریال
اتومبیل پیکان کار ۲۰۲ هزار و ۹۰۰ ریال
اتومبیل جوانان ۲۷۵ هزار ریال
اتومبیل وانت ۱۶۵ هزار ریال

با آغاز دهه ۹۰ ایرانیان می‌توانستند با حداقل ۱ میلیون و حداکثر ۴ میلیون، صاحب یک پیکان شوند.

بیشتر بخوانید:

۲۱۷ ۳۵