حدود نیم قرن پیش بمبافکنهای بی۵۲ آمریکا در عملیاتی که بزرگترین بمباران پس از جنگجهانی دوم بود، طی ۱۲ روز بیش از ۲۰ هزار تنُ بمب روی ویتنام شمالی ریختند و البته چندین فروند از این بی۵۲ها نیز شکار موشکهای ساخت روسیه شدند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آمریکا از سال ۱۹۶۵ در باتلاق جنگ ویتنام […]
حدود نیم قرن پیش بمبافکنهای بی۵۲ آمریکا در عملیاتی که بزرگترین بمباران پس از جنگجهانی دوم بود، طی ۱۲ روز بیش از ۲۰ هزار تنُ بمب روی ویتنام شمالی ریختند و البته چندین فروند از این بی۵۲ها نیز شکار موشکهای ساخت روسیه شدند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آمریکا از سال ۱۹۶۵ در باتلاق جنگ ویتنام گرفتار شده بود و تا سال ۱۹۷۳ نتوانست خودش را از این گرفتاری رها کند. ارتش آمریکا در سال ۱۹۷۲ در عملیات مشهور خطشکن ۲ به دستور نیکسون بزرگترین بمباران پس از جنگجهانی دوم را در ویتنام شمالی انجام داد.
در این عملیات که توسط بمبافکنهای مشهور بی۵۲ انجام گرفت، تعداد زیادی از این پرندههای مشهور طعمه یک موشک زمین به هوای ساخت روسیه شدند و حتی یکبار در یک شب شش فروند از آنها سرنگون شدند.
اس ۷۵ دوینا قاتل بمبافکنهای بی ۵۲
نیروهای ویتنام شمالی در جنگ ویتنام از آتشبارهای اس-۷۵ دوینا بهطور گسترده برای دفاع از هانوی و هایفونگ استفاده میکردند. اس-۷۵ دوینا که در ناتو به نام سام-۲ مشهور است، سامانه موشکی ساخت روسیه (شوروی سابق) است. این سامانه در سال ۱۹۵۷ وارد خدمت شوروی و پس از آن بسیاری از کشورهای کوچک و بزرگ جهان شد.
با وجود این موشکها در ویتنام کار بمبافکنهای بی ۵۲ در عملیات خطشکن ۲ بسیار دشوار بود. سامانه سام ۲ میتوانست موشکی با سر جنگی ۱۹۵ کیلوگرمی را تا ارتفاع ۳۰ هزار پایی پرتاب کند. موشکی که سرعتش به سه برابر سرعت صوت میرسید.
ویتنامیها علاوه بر تعداد زیادی آتشبار اس ۷۵ از شبکه راداری پیچیده و همپوشان نیز بهره میبردند که البته به شکل مخفیانه توسط شوروی با استفاده از رادار کنترل آتش جدید ارتقا یافته بود.
عملیات خطشکن ۲ در سومین روز بیشترین تلفات را برای ناوگان بمبافکنهای بی ۵۲ آمریکا به همراه داشت. در این شب ۶ فروند بمبافکن با آتش موشکهای ساخت روسیه سرنگون شدند. در کل مدت عملیات در مجموع ۱۵ فروند بی ۵۲ از بین رفت.
۵۸۵۸
Sunday, 24 November , 2024