فریبرز ناطقی الهی استاد برجسته زلزله شناسی کشورمان می گوید ادعای جدید زلزله شناس توییتری که پس از توییتش درباره زلزله ترکیه و پیش بینی آن به شهرت رسیده است ، درباره احتمال زلزله در گسل های نزدیک به مرزهای ایران واقعیت ندارد و کذب است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، فرانک هوگربیتز هلندی که […]
فریبرز ناطقی الهی استاد برجسته زلزله شناسی کشورمان می گوید ادعای جدید زلزله شناس توییتری که پس از توییتش درباره زلزله ترکیه و پیش بینی آن به شهرت رسیده است ، درباره احتمال زلزله در گسل های نزدیک به مرزهای ایران واقعیت ندارد و کذب است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، فرانک هوگربیتز هلندی که در وبسایت «بررسی جغرافیای هندسی منظومه شمسی» مشغول به کار است و خود را یک زلزله شناس معرفی می کند که بر اساس بررسی صور فلکی می تواند آنچه در گسل های اعماق زمین می گذرد را تحلیل می کند ، برای توییت پیش بینی زلزله مرگبار ترکیه سه روز پیش از وقوع ، در صفحه رسمیاش در توئیتر معروف شده است . همه چیز برای او و پیگیری کنندگان شایعاتش از جایی شروع شد که (سوم فوریه) Frank Hoogerbeets این توئیت را منتشر کرد:«دیر یا زود، زلزلهای ۷.۵ ریشتری در منطقه جنوب و مرکز ترکیه، اردن، سوریه و لبنان، به وقوع خواهد پیوست.»
با وقوع این زلزله، این توئیت به شدت بازنشر شد و پاسخهای فراوانی دریافت کرد. مردی که این ادعا را بر اساس یک مقاله از محققی عراقی مطرح کرده بود. او در جدیدترین توییتش نوشته است:«زمینلرزه بزرگ در منطقه مرکزی ترکیه باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در فعالیت های گسل های خاورمیانه شده است که نتیجه آن فعالیت لرزهای در بخش پایینی مدیترانه به سمتاراضی اشغالی کرانه باختری است. به وضوح منطقه در حال تغییرات در محل اسکان افراد است.»
او در توییت جدید خود نقاطی را مشخص کرده که گسل های شان بر اثر فشار زلزله ترکیه ، تحت تاثیر قرار گرفته است . نقاطی که گسل هایی را در فلسطین و لبنان و سرزمین های اشفالی ، بخش هایی از سوریه و عراق تا کشورهای عربی و جنوب ترکیه را در بر می گیرد که مجاورت با مرزهای ایران را هم شامل می شود. این ادعای او دوباره در شبکه های اجتماعی حساسیت های زیادی ایجاد کرده است.
ادعایی که دکتر فریبرز ناطقی الهی استاد دانشگاه تهران و مدیر پژوهشگاه زلزله شناسی کشور در واکنش به آن به خبرآنلاین می گوید:« این ادعاها را باور نکنید. همان یک بار هم ادعای این مرد روی خوش شانسی تبدیل به آن شهرت شد. او سه روز زودتر توییتی زده بود و گفته بود دیر یا زود ممکن است در این منطقه زلزله ای اتفاق بیفتد. شانسش بود که ۷۲ ساعت بعد از گفته اش ، این زلزله اتفاق افتاد و توییتش دست به دست شد. ببینید مثلا ما سال هاست درباره دوره ۱۵۸ ساله زلزله بالای ۷ درجه ریشتر تهران می گوییم که دیر یا زود در چنین دوره ای زمانی چنین اتفاقی ممکن است بیفتد. ما درباره یک خطر حرف می زنیم که پشتوانه علمی دارد و اثبات شده است. با این وجود هنوز با تمام پیشرفت علم های رخ داده نمی توان زمان دقیق زلزله ها را با دقت زیاد پیش بینی کرد. درباره این شخص هلندی ، او به مقالات و اسنادی استناد کرده که درباره صور فلکی سخن می گویند. ادعاهایی که هیچ مستند علمی اثبات شده ای ندارند. ارتباط این گفته ها با تحت تاثیر قرار گرفتن گسل های منطقه ، هیچ پشتوانه علمی ندارد و این توییت و ادعای طرح شده هیچ مستند علمی مشخصی ندارد و باید بگویم کذب است.»
دکتر ناطقی البته بزودی در فایلی مجزا به تشریح دلایل غیر علمی بودن این ادعا می پردازد . ولاگر هلندی حوزه زلزله در روزهای اخیر به فالوور میلیونی رسیده و به نظر می رسد این ادعاها و رسیدن به فالوور برایش جذاب شده است.
در گزارش دیگری به واکنش های کاربران به ادعای فرانک هوگر بیتز پرداخته ایم.
۴۱۴۱
Sunday, 22 December , 2024