دیجیاتو نوشت: چندین سالی می‌شود که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و توییتر، ایده هایپرلوپ را مطرح کرده است و شرکت‌ها و دانشگاه‌های زیادی روی آن کار می‌کنند. بااین‌حال به‌نظر می‌رسد اولین هایپرلوپ جهان تا یک دهه آینده در چین راه‌اندازی می‌شود. بشر همواره به‌دنبال افزایش سرعت حمل‌ونقل بوده و تا به امروز وسایل مختلف زیادی […]

چینی‌ها ایده ایلان ماسک را زودتر از خودش عملی می‌کنند/ سفر ۱۷۵ کیلومتری در چند دقیقه!

دیجیاتو نوشت: چندین سالی می‌شود که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و توییتر، ایده هایپرلوپ را مطرح کرده است و شرکت‌ها و دانشگاه‌های زیادی روی آن کار می‌کنند. بااین‌حال به‌نظر می‌رسد اولین هایپرلوپ جهان تا یک دهه آینده در چین راه‌اندازی می‌شود.

بشر همواره به‌دنبال افزایش سرعت حمل‌ونقل بوده و تا به امروز وسایل مختلف زیادی را توسعه داده است. حالا به‌نظر می‌رسد مرحله بعدی در این مسیر ساخت هایپرلوپ است. این سیستم حمل‌ونقل سرعت بسیار بالایی دارد و می‌تواند افراد را در لوله‌های خلأ با سرعت ۱۲۲۰ کیلومتر بر ساعت جابه‌جا کند.

چین میزبان اولین هایپرلوپ جهان می‌شود؟

طبق گزارش South China Morning Post، چین می‌خواهد اولین هایپرلوپ جهان را برای یک مسیر کوتاه بسازد. این هایپرلوپ دو شهر شانگهای و هانگژو با فاصله ۱۷۵ کیلومتر را به یکدیگر متصل می‌کند. با جاده می‌توان این مسیر را حدوداً در طول سه ساعت طی کرد و با قطار سریع‌السیر هم این مسافت در یک ساعت طی می‌شود؛ اما هایپرلوپ این مدت را به چند دقیقه کاهش می‌دهد.

درصورتی‌که چین برای این مسیر هایپرلوپ بسازد، قطار درون آن می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که باعث کاهش زمان طی‌کردن مسافت میان این دو شهر به ۱۵ دقیقه می‌شود.

انتخاب این دو شهر برای پروژه هایپرلوپ پس تحلیل‌های دقیق و بررسی سایر مسیرهای ممکن انجام شده است. یکی از مسیرهای پیشنهادی پکن-شیجیاژوانگ بود که درصورت انتخاب، ازدحام مسیرهای حمل‌ونقل در نزدیکی پایتخت را کاهش می‌داد. یکی دیگر از مسیرهای مدنظر گوانگ‌ژو-شنژن بود؛ دو مرکز مهم اقتصادی کشور چین که در قلب منطقه آسیا-اقیانوسیه قرار دارند.

با وجود بررسی این مسیرها، درنهایت قرار است برای مسیر شانگهای-هانگژو هایپرلوپ ساخته شود. از دلایل انتخاب این مسیر می‌توان به زمین نسبتاً مسطح، پتانسیل اقتصادی به‌دلیل تراکم جمعیت و فعالیت‌های اقتصادی اشاره کرد.

انتظار می‌رود این هایپرلوپ در سال ۲۰۳۵ عملیاتی شود، بااین‌حال پیش از راه‌اندازی باید کارهای زیادی انجام و مجوزهای لازم دریافت شوند.

۵۸۵۸