در فیلمی که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، پهپاد شناسایی زالا، سامانه ضد هوایی اوکراین را که در حال حرکت است رصد کرده و بعد از استقرار سامانه در موقعیت مشخص شده پهپاد لانست اقدام به حمله می نماید و سبب آتش گرفتن موشک های سامانه و انفجار آن می شود. دریافت ۱۳ […]
در فیلمی که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، پهپاد شناسایی زالا، سامانه ضد هوایی اوکراین را که در حال حرکت است رصد کرده و بعد از استقرار سامانه در موقعیت مشخص شده پهپاد لانست اقدام به حمله می نماید و سبب آتش گرفتن موشک های سامانه و انفجار آن می شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، زالا ۴۲۱-۰۸ یک ریز پهپاد توسعه یافته و تولید شده توسط شرکت زالا مبتنی بر Izhevsk است. این پلتفرم پهپاد کوچک، قابل حمل و قابل اعتماد است.
بیشتر بخوانید:
شهپاد آمریکایی که عبورش از تنگه هرمز خبرساز شد/ عکس
دست به یکی همه غولهای اروپا برای رقابت با استارلینک
وزن آن فقط ۹ کیلوگرم و شامل ۲ دستگاه هوایی، ایستگاه کنترل زمین جمع و جور، ۲ کیت منبع تغذیه یدکی و ظرف کوله پشتی است که برای حمل و نقل استفاده می شود. ZALA ۴۲۱-۰۸ برای شناسایی خط مقدم ، نظارت بر سطح زیر زمین و برون مرزی طراحی شده است. برای راه اندازی آن تنها ۳ دقیقه زمان لازم است. پهپاد در حالت خودمختار یا نیمه خودمختار عمل می کند.
در حملات شکل گرفته با نظارت پهپاد زالا و حملات پهپاد لانست بودهاست؛ از ژانویه ۲۰۱۵، گروه زالا آئرو تبدیل به یکی زیرمجموعههای شرکت اسلحه سازی معروف روسیه، یعنی شرکت Kalashnikov شد. از این رو، پهپاد لانست-۳ به “کلاشنیکف پرنده” (Flying Kalashnikov) نیز معروف است.
این شرکت چندی است که مهمات پرسهزن لانست-۳ را با الگو برداری از رقبا توسعه داده است. مهمات پرسهزن به پهپادهای نسبتا کوچکی میگویند که برای شناسایی و کشف اهداف در فراتر از افق دید، مدت زمانی را پرواز میکند و با کشف هدف با آن درگیر میشود. این فرآیند میتواند بصورت خوداتکا بر پایه هوش مصنوعی باشد یا بر اساس تایید هدف توسط اوپراتور صورت بگیرد.
مهمات پرسهزن از نظر دسته بندی، بین موشکهای کروز و پهپادهای رزمی قرار میگیرند و برخی ویژگیهای هرکدام از سلاحهای ذکر شده را در خود دارند. تفاوت آنها با موشکهای کروز در این است که برای مدت زمان نسبتاً طولانیتری در اطراف منطقه مورد نظر پرسه میزنند. همچنین مانند پهپادهای رزمی برای حمله طراحی شدهاند اما دارای مهمات داخلی هستند و در محل حمله منفجر میشوند.
به نظر میرسد مهمات پرسهزن Lancet-۳ با الگو برداری از مهمات پرسهزن خانواده Hero رژیم صهیونیستی توسعه داده شده است. این سلاح در برد ۴۰ کیلومتر قابلیت شکار اهداف با قابلیت تایید هدف پیش از اصابت را ارائه میدهد. در این روش به وسیله لینک داده، تصاویر سامانه الکترواپتیکی سر پهپاد به اوپراتور منتقل شده و اوپراتور پس از تایید هدف، دستور درگیری را میدهد.
فیوز سرجنگی این پهپاد به منظور افزایش اثربخشی در برابر اهداف نرم مانند تجمعات پرسنل دشمن از نوع پیش ضربهای (مجاورتی) است. این فیوز پیش از اصابت سلاح به هدف فعال میشود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازنده این پهپاد، دستگاه محافظ لیزری داخلی تعبیه شده در پهپاد لانست-۳ میتواند به طور موثر در برابر حملات سلاح های لیزری که برای سرنگون کردن پهپادها استفاده میشوند مقاومت کند. در این پهپاد از طراحی دم دوگانه X شکل استفاده شده است که بر اساس اصول آیرودینامیکی باعث افزایش پایداری و مانورپذیری آن میشود. همچنین این طراحی به کاهش اندازه پهپاد به طور موثر کمک کرده است.
وزن پهپاد لانست-۳ معادل ۱۲ کیلوگرم است که به سادگی قابل حمل توسط نفر است. همچنین بیشترین میزان حمل محموله (سرجنگی) توسط این پهپاد ۳ کیلوگرم است. پهپاد لانست-۳ با محدوده سرعت ۸۰-۱۱۰ کیلومتر بر ساعت میتواند به مدت ۴۰ دقیقه پرواز کند.
۲۲۷۲۲۷
Saturday, 23 November , 2024