ایلنا نوشت: عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: آمارها نشان میدهد که روند ابتلا به کرونا به شدت روبه افزایش بوده و زمانی که آمار مبتلایان به این اندازه افزایش پیدا میکند، میزان بستری در آی سی یو نیز طبیعتا بالا خواهد رفت. «پیام طبرسی» عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع […]
ایلنا نوشت: عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: آمارها نشان میدهد که روند ابتلا به کرونا به شدت روبه افزایش بوده و زمانی که آمار مبتلایان به این اندازه افزایش پیدا میکند، میزان بستری در آی سی یو نیز طبیعتا بالا خواهد رفت.
«پیام طبرسی» عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع اومیکرون در کشور گفت: همانطور که پیش بینی میشد، سویه اومیکرون زمانی که شروع به انتشار میکند به صورت بسیار تصاعدی رشد میکند. همانگونه که از آمار چند روز اخیر نیز پیداست، تعداد مبتلایان کرونا هر روز حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد در حال افزایش است و انتظار داریم عدد مبتلایان پنج رقمی شود.
او در ادامه گفت: البته این را باید درنظر گرفت که چنین اعدادی چندان دقیق نیست، زیرا بسیاری از اوقات زمانی که از یک جمع ۱۰ یا ۱۲ نفره تست یکی از افراد مثبت میشود، بقیه افراد دیگر برای دادن تست کرونا مراجعه نمیکنند. بنابراین به این آمار نمیتوان چندان اعتماد کرد، اما آمارها نشان میدهد که روند ابتلاها به شدت روبه افزایش بوده و زمانی که آمار مبتلایان به این اندازه افزایش پیدا میکند، میزان بستری در آی سی یو نیز طبیعتا بالا خواهد رفت. البته خوشبختانه آمار مرگ و میر هنوز افزایش چشم گیری پیدا نکرده است اما می شود پیش بینی کرد در دو هفته آینده با افزایش نسبی بستری ها مواجه باشیم. امیدواریم این افزایش قابل توجه نباشد اما وضعیت قابل پیش بینی نیست.
-
بیشتر بخوانید:
-
هشدار یک پزشک؛ «اومیکرون» هم میکشد و هم عوارضش باقی میماند
عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با پایین ماندن آمار مرگ و میر در روزهای اخیر افزود: درحال حاضر برای افزایش مرگ و میر زود است، به این دلیل که در آغاز اپیدمی معمولا افراد جوان و کسانی که بیماری زمینه ای ندارند مبتلا میشوند و در ادامه به افراد مسن تر و دارای بیماری های زمینه ای و کل جامعه میرسد و مرگ و میر زیاد میشود.
او در ارتباط با کنترل سویه اومیکرون در جامعه گفت: دنیا به طور کلی در مقابله با امیکرون موفق نبوده است. همانطور که در آمریکا و اروپا که سیستم های کنترل و نظارت بسیار قوی تری نسبت به ما دارند هم به دلیل تکثیر بالای این ویروس نتوانسته اند این ویروس را کنترل کنند. درحال حاضر باید تشویق کنیم که مردم واکسیناسیون دز سوم را هرچه سریعتر انجام دهند که مرگ و میر کنترل شده و پایین بیاید و از طرفی ماسک بزنند تا مقداری از سرعت گسترش این بیماری کاسته شود.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا افزود: اما اینکه انتظار داشته باشیم با محدودیت ها بتوان این بیماری را کنترل کرد، نمونه موفقی از آن در دنیا وجود ندارد. در ارتباط با محدودیت ها ستاد ملی کرونا باید تصمیم گیری کند و همانطور که دیروز نیز اعلام شد، وزیر محترم کشور گفتند اگر وضعیت شیوع بیماری در جامعه شدیدتر شود محدودیت ها را در جامعه برمیگردانیم.
طبرسی در ادامه با اشاره به راههای افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور گفت: روش های تشویقی برای ترغیب افراد به واکسیناسیون بیشتر موفق خواهد بود. البته انتظار داریم با بالارفتن آمار ابتلا در روزهای اخیر، افراد بیشتری برای واکسیناسیون مراجعه کنند. برخی تصور میکردند که کرونا تمام شده و آمار پایین آمده است و نیازی به دز سوم نیست. الان بهترین زمان برای مراجعه و دریافت واکسیناسیون دز سوم است که بتوانیم پیک سبک تری در ادامه داشته باشیم.
او با اشاره به وضعیت فعلی سیستم درمانی و میزان آمادگی کادر درمان برای مقابله با پیک جدید گفت: کادر درمان دو سال است که تحت فشار است و دو یا سه ماه بود که فرصتی برای استراحت نسبی داشتند. مهم ترین مساله درحال حاضر وضعیت نیروی انسانی است. پرستاران و پزشکان خسته اند. از طرفی تحت فشار شدید افکار عمومی هستند. انگیزه کادر درمان دیگر مانند انگیزه سال ۹۸ نیست.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به پیش بینی ها از ماه های آینده گفت: هنوز برای پیش بینی وضعیت پیک در ماه های آینده زود است. وضعیت پیشروی ویروس به رفتار ما وابسته است و چندان قابل پیش بینی نیست و باید دید اپیدمی در آینده به چه شکل پیش خواهد رفت.
۴۷۲۳۳
Friday, 1 November , 2024