با استفاده از نرم افزاهای خیریه می توان تا حد زیادی مانع از سو استفاده افراد سودجو در این زمینه شد. شاید برای شما نیز کمی عجیب باشد اما درست خوانده اید، شغل مددجویی وجود دارد و افرادی هستند که از این راه کسب درآمد می کنند. برخی افراد که حتی ممکن است نیازمند هم […]

آیا از شغل مددجویی در خیریه ها با خبرید؟

با استفاده از نرم افزاهای خیریه می توان تا حد زیادی مانع از سو استفاده افراد سودجو در این زمینه شد.

شاید برای شما نیز کمی عجیب باشد اما درست خوانده اید، شغل مددجویی وجود دارد و افرادی هستند که از این راه کسب درآمد می کنند. برخی افراد که حتی ممکن است نیازمند هم نباشند، با استفاده از این شغل درآمدزایی می کنند. این که شغل مددجویی چیست و راهکار مقابله با آن به چه صورت است را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

شغل مددجویی چیست؟

در اینکه تعداد افراد نیازمند در جامعه زیاد است و با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی، آمار این افراد بیشتر می شود، شکی نیست. اما بعضی از افراد ممکن است حتی نیازمند و مددجو نباشند و به دنبال سوءاستفاده از موسسات خیریه باشند. اینگونه افراد، مددجویی را به عنوان یک شغل برای خود در نظر می گیرند و با مراجعه به موسسات مختلف، اقدام به دریافت کمک های نقدی و غیرنقدی می کنند.

افراد سودجو که مشغول فعالیت در شغل مددجویی هستند، ابتدا به یک موسسه خیریه مراجعه کرده و اعلام نیاز می کنند و کمک هایی از آن موسسه دریافت میکنند. بعد از دریافت کمک و ثبت شدن اسم آنها در لیست مددجویان خیریه اول، به سراغ موسسه بعدی می روند. با مراجعه به موسسه خیریه دوم، به آنها اعلام می کنند که تحت پوشش هیچ موسسه دیگری نیستند و آن خیریه هم علاوه بر کمک به مددجو، اسم آن شخص یا خانواده را در لیست مددجویان خود ثبت می کند.

این چرخه توسط این افراد تا زمانی که کسی آنها را نشناسد، ادامه پیدا می کند. با این کار سایر نیازمندان که ممکن است وضعیت اقتصادی بدتری داشته باشند، مشمول کمک های کمتری از طرف موسسات خیریه می شوند. در این مواقع عدالت در توزیع کمک ها به خوبی رعایت نمی شود و افراد سودجو سهم بیشتری از کمک ها خواهند برد.

اما راهکار چیست؟ آیا واقعا با این افراد می توان مقابله کرد و آنها را پیش از ثبت در لیست مددجویان، شناسایی کرد؟

جواب این سوالات مثبت است. در ادامه به بررسی این راهکار خواهیم پرداخت.

راهکار مقابله با شغل مددجویی

راهکار مقابله با این افراد استفاده از یک سیستم جامع و یکپارچه است که تمامی موسسات یا اکثر آنها از آن استفاده کنند. با وجود یک سیستم یکپارچه اطلاعات، موسسات مختلف می توانند پیش از ثبت نام مددجویان، ابتدا استعلام کد ملی آنها را بگیرند تا متوجه شوند در موسسه دیگری، نام آن مددجو وجود دارد یا خیر.

این سیستم جامع، علاوه بر اینکه باید قابلیت استعلام افراد را داشته باشد، نباید اطلاعات دقیق موسسات یا حتی مددجویان را به بقیه افراد نمایش دهد. صرفا باید یک قابلیت استعلام برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد مختلف داشته باشد. از طرفی داشتن لیست موسسات مختلف و قابلیت استعلام از آنها، کار آسانی نیست و تنها یک سامانه خیریه جامع می تواند این ویژگی را برای شما فراهم کند. در بخش بعدی به معرفی بهترین سامانه استعلام مددجویان می پردازیم که کمک زیادی به شما برای استعلام اینگونه افراد خواهد کرد.

بهترین سامانه آنلاین موسسات خیریه

از سال های گذشته که اکثر مشاغل به سمت آنلاین و الکترونیکی شدن پیش رفتند، یک سری از شرکت های نرم افزاری نیز به فکر تولید نرم افزار خیریه افتادند. در این سال ها، تعدادی نرم افزار آنلاین و آفلاین تولید شده است که ویژگی های مختلفی دارا بودند. اما هیچکدام قابلیت استعلام کد ملی مددجویان را نداشتند و موسسات خیریه نمی‌توانستند از طریق آن نرم افزار استعلام خاصی بگیرند. تا اینکه شرکت نرم افزاری آرشیت مهر رایانه این قابلیت را به نرم افزار خود اضافه کرد. این شرکت که در زمینه تولید نرم افزار مدیریت خیریه فعالیت دارد، با قرار دادن بخش استعلام مددجویان، کمک شایانی به پیشگیری از سوءاستفاده افراد می کند.

اما نکته مهم که کاربرد این بخش را بیشتر می کند، قابلیت استعلام از موسسات متعدد است. سامانه خیریه آرشیت بیشترین تعداد موسسات خیریه را در بین همکاران به خود اختصاص داده است. این ویژگی به شما کمک می کند تا استعلام مددجو را در بانک اطلاعاتی بزرگتری نسبت به سایر نرم افزارهای خیریه انجام دهید.

نرم افزار خیریه

نحوه کار با این سامانه به این صورت است که هنگام ثبت مددجویان، شما با گزینه ورود کد ملی مواجه می شوید و بعد از وارد کردن کد ملی مددجو، می توانید با زدن دکمه جستجو، از سایر موسسات خیریه به صورت آنلاین استعلام بگیرید. در جواب استعلام به شما گفته می شود که این مددجو با این کد ملی، آیا پیش تر در موسسه خیریه دیگری ثبت نام کرده است یا خیر.

همان طور که گفته شد، تعداد موسسات خیریه ثبت شده در نرم افزار مدیریت خیریه بسیار زیاد است و اغلب موسسات معتبر در آن حضور دارند. این قابلیت مهمی برای شما محسوب خواهد شد تا از صحت استعلام خود، اطمینان بیشتری حاصل کنید.

سخن پایانی

شاید تا پیش از این اطلاعی از شغل مددجویی نداشته‌اید و با خواندن این مطلب متوجه شدید که چنین شغلی وجود دارد. این افراد با سوءاستفاده از سنتی بودن خیریه های مختلف که از سیستم یکپارچه و آنلاین استفاده نمی کنند، عدالت اجتماعی و توزیع کمک ها را با چالش روبرو کرده اند.

راهکار مقابله با اینگونه افراد سودجو، بکارگیری سامانه خیریه آنلاین و یکپارچه است که به شما در جلوگیری از این مسئله کمک می کند. نحوه کار این سامانه باید بسیار آسان بوده و شما بتوانید با صرفا وارد کردن کد ملی مددجو، استعلام لازم در خصوص اینکه فرد مورد نظر در موسسات دیگر ثبت نام شده یا خیر را دریافت می کنید.