پنتاگون اعلام داشت، انتظار دارد چین در طی یک دهه آینده تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را که طبق برآورد این نهاد هم اکنون کمی بالای ۲۰۰ تا است، دست کم دو برابر کند. این گزارش در حالی منتشر شده که تنشها میان چین و آمریکا همزمان با تداوم فشارهای واشنگتن بر پکن با هدف وادار […]

پنتاگون اعلام داشت، انتظار دارد چین در طی یک دهه آینده تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را که طبق برآورد این نهاد هم اکنون کمی بالای ۲۰۰ تا است، دست کم دو برابر کند.

این گزارش در حالی منتشر شده که تنشها میان چین و آمریکا همزمان با تداوم فشارهای واشنگتن بر پکن با هدف وادار کردن چین به پیوستن به معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای میان آمریکا و روسیه افزایش پیدا کرده است.

پنتاگون طی گزارش سالانه خود به کنگره آمریکا با موضوع وضعیت نظامی چین، عنوان کرد چین در حال حاضر کمی بالاتر از ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد. این نخستین بار است ارتش آمریکا چنین برآورد عددی را در این خصوص منتشر می‌کند. این در حالی است که پیشتر فدراسیون دانشمندان آمریکا برآورد کرده که چین حدود ۳۲۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

پنتاگون خاطرنشان کرد، پیش بینی در خصوص رشد زرادخانه هسته‌ای چین بر مبنای فاکتورهایی همچون وجود مواد کافی نزد پکن برای دوبرابر کردن زرادخانه تسلیحات هسته‌ای خود بدون تولید مواد شکاف‌پذیر جدید انجام گرفته است.

این برآورد پنتاگون مشابه با یک تحلیل انجام شده از سوی آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در این خصوص است.

چد سبراجیا، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور چین به خبرنگاران گفت: ما مطمئنا در خصوص این اعداد نگرانی داریم اما در عین حال مسیر تحولات هسته‌ای چین روشن و آشکار است.

اوایل سال جاری میلادی روزنامه گلوبال تایمز، وابسته به حزب کمونیست چین اعلام داشت، پکن نیاز به افزایش تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود به ۱۰۰۰ عدد در زمانی نسبتا کوتاه دارد.

سبراجیا گفت، چین همچنین در حال تکمیل فرآیند دستیابی به قابلیت سه گانه تسلیحات هسته‌ای بوده و جلوتر از آن چیزی است که قبلا تصور می‌شد. در حال حاضر چین تنها دو مورد از سه مورد تسلیحات هسته‌ای را در اختیار دارد اما در حال توسعه و تولید یک موشک بالستیک پرتابی از هواپیما با قابلیت هسته‌ای است.

گزارش مذکور عنوان کرد، در اکتبر ۲۰۱۹ چین علنا فاش کرد که بمب افکن H-۶N اولین بمب افکن با قابلیت انجام حمله هسته‌ای و سوختگیری هوایی در ارتش این کشور است.

پیشتر چین اعلام کرده بود تنها در صورتی مایل به پیوستن به مذاکرات مربوط به کنترل تسلیحات هسته‌ای است که آمریکا حاضر به کاستن از اندازه زرادخانه هسته‌ای خود و رساندن آن به سطح زرادخانه چین باشد.

در گزارش پنتاگون که بر مبنای اطلاعات سال ۲۰۱۹ تهیه شده همچنین آمده است، ارتش چین به “ارتقای آمادگی” خود با هدف جلوگیری از استقلال تایوان و دست زدن به یک حمله برای آن در صورت لزوم ادامه می‌دهد.

5f4f2d1bb8455_5f4f2d1bb8458

منبع: ایسنا

پنتاگون
چین
سلاح هسته‌ای